Kahvaltı hazırlanır çaylar demlenir ve pideler sıcak sıcak fırınlardan alınır ve sofralarımıza koyulur. Sıcacık bir pidenin üzerine tereyağı sürüp üzerine bal ve yanında bir bardak çay bence tüm haftanın yorgunluğunu bundan daha iyi telafi edecek hiçbir şey yoktur. 
Pide ekmeğini kim bulmuş nasıl bulmuş bilemem ama kim bulduysa Allah razı olsun. Mübarek ramazan iftarlarımızın da vazgeçilmezi olan pide ekmeği, özellikle et yemekleriyle birlikte tüketilmektedir. Öyle ki, Yozgat ımızın meşhur tandır kebabı, testi kebabı, Bursa’nın meşhur İskender kebabı ve daha birçok yemek pide olmaz ise olmaz yemeklerdir. 
Ramazan da kimimiz sade, kimimiz yumurtalı susamlı pidelerimizi alır iftarlarımızı, sahurlarımızı bu lezzetli ekmeklerimiz ile yaparız. Özellikle ramazanda daha bir başkadır pide ekmeğin kokusu, hani derler ya kokusunda davet var diye bu kelimenin yakışabileceği başka hiçbir şey aklıma gelmiyor. 


Pideler kimi zamanda, kaşar, kıyma, sucuk, pastırma vb malzemeler ile hazırlanarak sofralarımızı donatmaktadır. Ama ister sade olsun, ister malzemeli hiçbir zaman vazgeçemeyeceğimiz bir lezzettir pidelerimiz. 
Hadi daha ne bekliyoruz, sevgili ustalarımız hazırlamış pideleri dumanı üstünde burcu burcu kokuyor ve sizleri bekliyor, 
Tüm hemşerilerime afiyet olsun…

Editör: TE Bilişim