Yayınlanan görüntü ve sesleri alıcıya ulaştıran elektronik cihaz da sistemin adı ile anılır.
Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından İngiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır. Başlangıçta noktalar halinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. 1930'ların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitap etmeye başladı. Örneğin 1936 Berlin Yaz Almanya'da evlerdeki televizyonlardan izlendi. 1940'larda renkli televizyon çalışmaları hız kazandı. 1950'lerde ABD'de ilk renkli televizyon satışa çıktı, ancak renkli televizyon ABD'de 1960'larda geniş kitlelerce kullanılmaya başlandı.
1923 yılından bu tarafa hayatımızda olan Televizyonun tabiki kendisi kadar eski birde mesleği vardır. Bu meslekte hiç şüphesiz Televizyon tamirciliğidir. 
Adem MURAT 45 senedir Yozgat ta bu mesleğini icra etmektedir. Evlerimizin neredeyse vazgeçilmezi haline gelmiş olan bu televizyonlarımız zaman zaman arızalanmakta ve tamire, bakıma ihtiyaç duymaktadır. Adem usta da tıpkı bir cerrah gibi titiz bir şekilde bu hassas aletlerimizi masasına yatırmakta hünerli elleriyle en ince arızaları bile bularak gerekli tamir ve bakım işlerini yapmaktadır. 
Kendisi bu mesleğine bataryalı radyo, pikap vb aletlerin tamiri ile başlamış ve kendini geliştirerek bugün işinin ehli aranan bir usta olmuştur. Adem ustanın ve aletlerimizin tamir, bakımını üstlenerek bizleri hem büyük masraflardan kurtaran ve hemde evimizde alışıp vazgeçmek istemediğimiz aletlerimizin ömrünü uzatan tüm ustalarımıza teşekkür ederim. 
Saygıdeğer Ustalarımız ellerinize yüreklerinize sağlık……
Editör: TE Bilişim