Menengiç kahvesi Latincesi pistacia terebinthus denilen Menengiç ağacından üretilen Türkiye de Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık kırsal bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmektedir. (Şefaatli-Yerköy)  Türkiye'nin doğal bitki örtüsünün parçalarından biridir. Yörelere göre farklı isimler alabilir. (Örnek: Çitlembik, çedene, çitemik, çıtlık gibi.)
Menengiç Kahvesi bu ağacın meyvelerinin kurutulup kavrulması, ardından tıpkı Türk Kahvesi gibi pişirilmesi ile elde edilmektedir. Oldukça faydalı olan Menengiç birçok sağlık sorunu için kullanılabilmektedir.

FAYDALARI;
1. Nefes darlığına iyi gelmesi
2. Ses tellerine faydası
3. Solunum yollarını açması
4. Mide ağrılarını azaltması
5. Göğsü yumuşatması
6. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olması
7. Afrodizyak etkisi yapması
8. Öksürüğü kesmesi.
Özündeki yağlı olması sebebiyle yağlı bir içecektir, yüksek miktarda E vitamini ve doymamış yağ asidi sebebiyle kolesterolü düşürmeye, kalp-damar sertliklerini önlemeye yardımcı olur.

KAHVENİN HAZIRLANMASI; 
Türk Kahvesi veya tercihe göre hazır kahvenin yapımı ile aynıdır, su yerine süt kullanılabilir.
Umarım bu bilgiler den sonra menengiç kahvesi mutfaklarımızda hakettiği itibarı görmeye başlar, tadı lezzeti bir tarafa faydalarını okuduktan sonra inanın ben şimdiden mutfağımda yerini hazırladım, hepinize sağlıklı sıhhatli günler dileğiyle afiyet olsunnn.

Editör: TE Bilişim