Cami moloz taştan kare planlı olup, üzeri ahşap çatı ile örtülüdür. Yapının ön kısmında altı ağaç direğin taşıdığı sundurma şeklinde bir son cemaat yeri vardır. Bu bölüm camiye sonradan eklenmiştir. İbadet mekânı iki sıra halinde ağaç direklerle üç sahna bölünmüştür. İbadet mekânı duvarlardaki ikişer dikdörtgen pencere ile aydınlatılmıştır. Mihrap yarım yuvarlak niş şeklindedir. Ahşap minber geometrik desenlerle süslü olmasına rağmen üzeri boya ile kapatılmıştır. Bunun dışında bezeme olarak ibadet mekânının üzerini örten tavanda kalem işleri ile yapılmış kıvrık dallar ve yapraklar görülmektedir. 
Caminin kuzeybatı köşesindeki minare kitabesine göre 1326 yılında yapılmış, kare kaideli, çokgen gövdeli ve tek şerefelidir.
Yozgat ilimiz merkezinde olsun, ilçe ve köylerinde olsun, birçok tarihi eserleri bağrında saklamaktadır. Bizlerin yapması gereken bu tarihin unutulmaması için onları araştırmak tanımak ve bulmaktır. Geçmişi olmayan, geçmişine sahip çıkmayan her millet unutulmaya mahkum olmuştur. Bizler hiçbir zaman öyle olmadık ve olmayacağız…
Editör: TE Bilişim