Saksağan kuşu bir sihirbaz gibi peleriniyle karşılar bizi, metalik yeşil, mavi, siyah ve beyazı bütünleştiren tüyleri vardır, sek sek yaparak zıplayan neşeli bir kuştur. Saksağan en az papağanlar kadar sesi taklit edebilen ve o çok berbat sesine rağmen kendinden hiç gocunmayan kargagillerden bir kuş cinsidir. 


Saksağan kuşlarının bir başka özelliği de parlak şeylere ilgi duymalarıdır. Buldukları her parlak cisimleri toplayarak yuvalarına götürürler, hatta bazı insanların Saksağanları takip ederek onların yuvalarında altın, mücevher bulabilmek umudunda oldukları da duyumlarım arasındadır. 
Bu kuşları seyrederken insan bazen tıpkı Saksağan kuşları gibi umursamazca zıplamak sekmek istiyor, insanlardan uzaklaşmak özgürce dolaşmak, doğa ile iç içe yaşamak istiyor. Ve sonra bir rüyadan uyanırcasına Saksağan kuşu özgürlüğe uçarken neşesinden her daim bir şey eksiltmezken biz yine dünyamıza uğraşlarımıza dönüyoruz. 
Büyüklerimizden duyup öğrendiğimiz bir bilgi de Saksağanın haberci kuş oluşudur. Bu kuşu gördükleri zaman güzel bir haber alacaklarına inanırlardı.  
Belki batıl bir inanış ama şunu söylemeden geçemeyeceğim ya doğruysa, o zaman ben güzel haberleri beklemeye başlayabilirim…
Editör: TE Bilişim