Malzemeler:

1 kg. un

2 paket instantmaya

tuz ve su

 

Yapılışı:

Tüm malzemelerimizi karıştırıp normal yumuşaklıkta yoğurduğumuz hamuru 30 dk dinlendiriyoruz. Hangi boyutta yapacaksak ona göre bezelereayırıyoruz hamurumuzu, bezeleri 1 er santim kalınlıkta açıp bir bezin üzerine sıralıyoruz, üzerine tekrar bez örterek 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.

Daha sonra hazırladığımız bazlamaları saçların üzerinde veya önceden ısıtılmış teflon tavada pişirmeye başlıyoruz.  Burada bazlamanın en büyük püf noktası ekmekler kabarmaya başlayınca hemen tersini çevirmemiz ve iki tarafı da kurumadan eşit bir şekilde pişirmek olacaktır. Ayrıca ekmeklerimizi ne çok kısık ateşte ne de harlı ateşte pişirmememiz gerekir, kısık ateş kurutur, harlı ateş te ise içleri hamur kalır.  Ekmeklerimiz iyice kabardıktan sonra her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirmemiz gerekmektedir. Bu da yaklaşık her bir ekmek için 2 dakikalık bir pişirme süresine denk gelmektedir.

Pişen ekmeklerimizi bir sofra bezinin arasında dinlendirebilir, ister sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz.

Hepinize hayırlı ramazan dileklerimle birlikte afiyet olsun diyorum.

 

Editör: TE Bilişim