Bazı bayanlar vardır, yok ellerim kokar, yok evim kokar, yok yemekten sonra bulaşıklarını kim yıkayacak derler de, ancak hiç düşünmezler bu eziyetinden kaçtıkları balıkların İnsan sağlığı açısından son derece önemli faydaları vardır, bu faydaları içinde barındıran deniz ürünlerinin her biri adeta sağlık deposudur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balıketinin içerisinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından çok önemlidir. Bu özelliği ile kemik erimesi sorununa bir önlem bile sayılabilir. 
Balığın İnsan sağlığına faydalarından kısaca bahsetmek gerekirse;
Bedene güç ve enerji verir, özellikle çocukluk çağlarında gelişmeyi kolaylaştırır. 
Zihin yorgunluğunu giderir.
Yapısındaki demir sayesinde kan yapar.
Çok gerekli madensel tuzlardan biri olan iyot, vitaminlerin ve diğer madensel tuzların özümlenmesini sağlar. 
İçerisindeki A vitamini sayesinde gözlere kuvvet verir.
Özellikle protein, D vitamini ve eser elementler açısından mükemmel besin kaynağıdır.
İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümesi ve dokuların iyileşmesini sağlar. 
Cilt rengini güzelleştirir.
Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar. 
Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur. 
Kandaki kolesterolü düzenler, kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar. 

Söz konusu olumlu etkilerinin sağlanabilmesi için haftada en az 300 gram yağlı balık tüketimi öneriliyor. Hamilelik ve emzirme döneminde olan kadınların anne ve çocuk sağlığı açısından haftada en az 3-4 kez balık tüketmesi gerekiyor.
 Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için hafta da iki öğün balık yenmesini tavsiye ediyor. 
Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinekop, kofana, mezgit, tekir, kırlangıç,barbunya, kılıç, mercan, çiroz,gümüşbalığı,kofana ve adını bilmediğim yada hatırlayamadığım onlarca balık bizleri bekliyor. Balık sezonunun en zirvede olduğu bu günlerde en az haftada iki gün balık almaya ve yemeye çalışalım.
Unutmayalımki balık neredeyse ölüm dışında her derde deva ve bizim cennet gibi bir vatanımız var Allahın verdiği bu nimetlerimizi değerlendirelim, VE  ŞÜKREDELİM...
Editör: TE Bilişim