Elmadan daha ince kabuklu, tatlı bir meyve olan armut ülkemizde ve Yozgat’ımızda  bolca yetiştiği için şanslı sayılırız. Yaz, kış demeden her mevsim rastladığımız armut, tadı kadar faydalarıyla da oldukça göz dolduran meyvelerden biridir. Yaz mevsimini de işin içine kattık ama aslında sonbahar ve kış ayları armut mevsimi olarak bilinir. Mevsimi fark etmeksizin armut gibi kabuklu meyveler söz konusu olduğunda, bu meyvelerin kabuklarının ne kadar faydalı olduğu ve soyulmadan tüketilmelerinin daha iyi olduğu hemen her kaynakta karşımıza çıkar.
Gerçekten de yakın zamanda yapılan araştırmalar, armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır. Bu maddeler antioksidan ve iltihap önleyicidir ama ayrıca armut kabuğu bolca lif içerdiği için de armudu kabuğu ile yemek çok daha yararlı olabilir. Ancak sadece kabuğa odaklanmak bir hata olur. Armut tümüyle bolca lif, vitamin ve mineral içeren bir meyvedir.


Editör: TE Bilişim