Görünüş ve yapılış itibariyle keke çok benzerlik gösterir. Ancak revaninin en büyük püf noktası içerisinde kabartma tozu vb. bir şeyin kullanılmamasıdır. Kısaca yapılışından bahsetmek gerekirse şu şekildedir;

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker bir kabın içerisinde 20 dakika karıştırılır daha sonra yeteri kadar un eklenir ve yağlanmış tepsiye dökülerek pişirmeye bırakılır. Şeker ve yumurtanın karıştırma süresinden dolayı revanimiz başka bir kabartma tozuna ihtiyaç duymadan kabarır.  Daha sonra hazırlamış olduğumuz kestirmemiz ılık bir şekilde üzerine dökülür. Üzeri isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi, çekilmiş ceviz, fındık ile süslenir. Ayrıca dileyen hamurunun içerisine de ceviz, fındık içi karıştırabilir.

Sizi bilmem ama yazarken bile benim canım çekti, ne dersiniz bu gün revani günümüz olsunmu………

Editör: TE Bilişim