Yozgat ilimizin kıymalı pidesi de hem çok güzel hem de çok lezzetli yapılmaktadır. Birçok yerde birçok kere pide yemiş olmama rağmen ilimizde yapılan kadar güzelini inanın yemedim. Hatta etli ekmeğiyle meşhur olan Konya da bile bu kadar güzelini yemedim. 
Kıymalı pide bazı kişiler tarafından sağlıksız ağır bir yemek olarak görünmekte, diyet yapan insanlar özellikle yemekten itina etmektelerdir.  Ancak kıymalı pide bilinenin aksine özellikle protein kaynağı olması nedeniyle çok faydalı ve sanıldığı kadarda ağır bir yemek değildir. Bir büyük boy kıymalı pide 488 kaloridir. Ve bir pide bir öğün yerine geçmekte ve bir kişiyi doyurmaktadır. Bunun yerine bir öğünde yenebilecek iki tür yemek ve yanında yenecek olan ekmek bundan çok daha fazla kalori sağlamaktadır.
 
Ne mutlu bize ki hemen hemen her sokakta bir pide fırınımız var ve misler gibi kokusu ile istediğimiz her an bu enfes lezzetlere ulaşabiliyoruz, Yozgat’ta günlük kıymalı tüketiminin özel günler hariç 3300-3500 olduğunu belirterek saygıdeğer ustalarımızın ellerine emeklerine sağlık, buradan hepsine şükranlarımı ve afiyet olsun temennilerimi sunarım…
Editör: TE Bilişim