Marketlerde paketlerin üzerinde yazılı olan kullanma tarihleri yerine hububatçıların bu ürün bu senenin mahsulü, Yozgat yöresinin mahsulü, falanca köyün mahsulü şeklindeki açıklamalarına güvenerek alınır ama bir kilo iki kilo değil çiniklerle alınır ve bir sene boyunca alınan bu ürünler tüketilirdi. 
Ömer ÇİFÇİ de hububatçılık mesleğini 1985 yılından bu tarafa yapmakta, bu meslek babadan oğula geçmiş ve kendisi babasından öğrendiği bilgilerle bu mesleğini icra etmektedir.  Kendisi Bakliyat konusunda son derece hassas davranmakta ve Yozgat yöremizin bereketli topraklarından elde edilen ürünleri tıpkı eski günlerdeki gibi satışlarına devam etmektedir. Kendisi müşterilerinin güvenini bu güne kadar hiç sarsmamış ve halen çok müşteri tarafından tercih edilmekte olup, bu mesleğin unutulmaması ve tarlalarda çalışarak ürettikleri hububatlarını birinci elden satarak evlerinin geçimini sağlamaya çalışan çiftçilerimize de büyük destek vermektedir. 
Ömer beyin nezdinde tüm hububatçı arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ellerine emeklerine sağlık……
Editör: TE Bilişim