Yozgat Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen törene Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Ahmet Akgün,  Mustafa Çiftçi, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın en iyi hikaye kitabı seçilen Bozkır’da Altmışaltı isimli eserin sahibi Yazar Mustafa Çiftçi’ye teşekkür eden Belediye Başkanı Kazım Arslan, Çiftçi’nin almış olduğu ödülün Yozgat adına çok önemli bir hadise olduğuna değindi.

Başkan Arslan, belediyeciliğin hiçbir zaman maddi boyutunda takılı kalmadıklarını ve bunun yanı sıra şehir ruhunu ortaya çıkarmaya gayret ettiklerini de söyledi. Kazım Arslan “. Şehrin bu yönleri ne kadar güçlü olursa o kadar güçlü bir şehir olur. Kent kimliği o kadar güçlü ve büyük bir şehir olur. Biz Mustafa kardeşimize teşekkür ediyoruz. Bu noktada Yozgat’a  bir katkı sağlamıştır, önemli bir kazanımdır kendisi. Aldığı ödül hakikaten bizim göğsümüzü  kabarttı. Kendisinin daha önce de yayınladığı bir hikaye kitabı daha var. Ama asıl çıkışı Bozkır’da altmış altı ile yaptı. Başarılarının devamı gelecek ve yüzümüzü güldürmeye devam edecektir” dedi.

Ödüllü eserin sahibi başarılı yazar Mustafa Çiftçi ise yazma ve okuma tutkusunu ömrü boyunca sürdürme gayreti ve duasıyla hareket ettiğini belirtti.

Yılın en iyi hikayesini yazan ödüllü başarılı Yazar Mustafa Çiftçi başarı sırrını da açıkladı. Yazar Çiftçi “Benim dokuz yaşından beri, kendimi bildim bileli, okumak ve yazmak dışında bir hayalim olmadı. Bu güne kadar bunun dışında bir hayalin içine asla girmedim. Rabbime de duam o ki okumak ve yazmak dışında bir idealim, kariyer planım, niyetim ve gelecek vizyonum olmasın. Siyaseten, bürokraside, memuriyette, ticarette, sendikada gelecek ile ilgili bir endişem olmasın. Bütün gayretimi ve çabamı okuyup yazmak yolunda sarf edeyim diye dua etmekteyim” şeklinde konuştu.

Bozkırda Altmışaltı kitabının yazarı Mustafa Çiftçi, yazarlık yolunda başta sevdikleri ve yakınları olmak üzere, mesai arkadaşları ve Yozgatlılardan yoğun destek gördüğünü de ifade ederek “ Bazılarınız ‘Yardımcı oldular da ne yaptılar’ diyebilirsiniz. Ancak her şeyden önce iyi söz, güler yüz insanın  o günkü  motivasyonunu da tamamlıyor ve insan daha bir şevkle, daha bir mutlulukla, işini yapıyor o anlamda her kese müteşekkirim. Belediye Başkanımız Kazım Arslan’a da makam sahibi olarak, abimiz olarak, aile dostumuz, büyüğümüz olarak huzurlarınızda  şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kazım Arslan, Mustafa Çiftçi’ye çiçek takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilişim