Yozgat Şairler Yazarlar Derneğinin davetlisi olarak şehrimize 23 ayrı ilden gelen  toplam 76 şair, yazar ve ozanın katıldığı “Sürmeli Şiir Akşamları- Şiir Şöleni” Yozgat’ın tanıtımına yaptığı katkının yanı sıra muhteşem bir kapanışla sona erdi. 6 Temmuz Cumartesi günü Çapanoğlu Cami Aile Çay Bahçesinde sabah kahvaltısında bir araya gelen konuk şair ve yazarlara Yozgat’ın meşhur Parmak Çöreği, Köy Peyniri ve bal- kaymak ikram edildi.
Daha sonra davetli şair ve yazarlar Çapanoğlu Tarihi Camini, Etnografya Müzesini- Karslıoğlu Konağını, Hayri İnal Konağını, Lise Caddesini ve İş Adamı Mehmet Saygı’nın Özel müzesini gezerek araştırma ve incelemelerde bulundu.
Öğle yemeğinde Çapanoğlu Kent Parkta Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in konuğu olan şair ve yazarlara Yozgat’ın tescilli yemeği “Testi Kebabı” ikram edildi. Ünlü Bestekâr, şair ve Yazar Vural Şahin’inde katıldığı Kent Park programında testiyi kıran ünlü bestekâr Yozgat’a gelmekten duyduğu hazzı dile getirerek, Yozgat için özel beste hazırlayacağı sözünü verdi.
KENET PARK ONLARLA ŞENLENDİ
Çapanaoğlu Kent parkta düzenlenen:”Sürmeli Şiir Akşamları- Şiir Şöleni” nde 23 ilden gelen şair, yazar ve ozanlar eserlerini seslendirerek Yozgatlılara müzik ziyafetinde bulundular. Şiir yorumlarının dile geldiği programda Kültür Elçilerinin gür sesi Kent Parkta yankılanarak Yozgatlılardan büyük alkış aldılar. Coşkuyla izlenen program akşamın geç saatlerine kadar devam etti.
Konukların yanı sıra Şiir Şölenine Yosiad Başkanı Mehmet Saygı, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, Sorgun Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Araştırmacı, Şair Yazar Durali Doğan, Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Yerköy Halk Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Kadir Çapanoğlu, Sarıkaya Belediye Başkan  yardımcısı ve çok sayıda  şiir sever Yozgatlılar programı izleyerek konuklara alkışlarıyla destek oldular. Şiirin, edebiyatın birlik ve beraberlik duygularının dile geldiği Kent Park programı coşkuyla tamamlandı.
GALATA ÇAMLIK OTELDEN YAYLA ŞENLİĞİNE
Aynı günün akşamı Galata Çamlık Otelde akşam yemeğinde ve akşam eğlencesinde bir araya gelen konuklara program sonrası “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Müzik eğlence ve sohbet programının ardından Galata Çamlık Otel de dinlenme saati başladı.
7 Temmuz Pazar günü sabah kahvaltısının ardından konuklar Yozgat Valiliğince görevlendirilen bir araçla Sarıkaya Hisarbey Yaylasına hareket ettiler. Sarıkaya Hisarbey Yaylasında misafirlere karpuz ve saç kavurması ikram edildi, güzel bir piknik ortamında eğlenmeleri sağlanmış oldu. Eğlenceli bir piknikte buluşan şair ve yazarlar Yozgat Şiir Şöleninde bir arada olmanın hazzını yaşamış oldular. Güzel bir sabah kahvaltısında toplanıp Hisarbey Yaylasının serin ve soğuk havasında tamamlanan muhteşem buluşma herkesi mutlu etti.
Program sonrası duygularını dile getiren konuk şair ve yazarlar “Sürmeli Şiir Akşamları- Şiir Şölenine” katılmaktan ve Yozgat’ta bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve emeği geçenlere teşekkür ederek ayrıldılar.
SARGIN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
2013 “Sürmeli Şiir Akşamları- Şiir Şöleni” programının tamamlanması ile ilgili değerlendirmede bulunan “Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı” gazeteci, şair yazar Ahmet Sargın şunları ifade etti: “2013 Sürmeli Şiir Akşamları ve Şiir Şöleni muhteşem daveti ve şairlerin seçkin katılımıyla tamamlanmış oldu. Son derece seçkin, son derece güzel geçen bu programda inanıyoruz ki; Yozgat’ın tanıtımına katkısı olmuştur, Türk Edebiyatının seçkin programları arsında ki yerini de alacaktır. Katılımcı herkesin memnun ve mutlu ayrıldığı programa desteklerini esirgemeyen Yozgat Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı’ya ve Yozgat Belediye Başkanımız Yusuf Başer Beye teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz..Başta Yozgat Basını olmak üzere  emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim