Belediye bu kapsamda Yozgat’ın ünlü divan şairlerinden Hüzni Baba’nın adını taşıyan bir konak inşa ederek entelektüel ve sanatsal bir mekanı Yozgat’a armağan etmeye hazırlanıyor. Çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat’a ayrı bir hava katacak olan Hüzni Baba Tarih, Edebiyat ve Musiki Konağı’nın 15 Ekim’de hizmete gireceğini söyledi. Başkan Arslan, bazı vatandaşlara seslenerek Yozgat’ın sadece Lise Caddesi’nden ibaret olmadığını ve belediye olarak 36 ayrı noktada çalışma sürdürerek, Yozgat için çalıştıklarını belirtti.

ENTELEKTÜEL MEKAN

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı’nın entelektüel bir mekan olacağını ve bu konakta sanat, edebiyat, tarih ve musiki icra edileceğini belirtti. Yozgat’ın tarihi ve kültürel mirasları ve hazineleri bulunduğunu aktaran Arslan, belediye olarak bu mekanda yeniden bu değerlerin işleneceğini ve şehrin kültür kenti olacağını söyledi. Başkan Arslan, Hüzni Baba Konağı’nda Türkiye çapında tanınmış, kendi dalında uzman kişilerin sohbet ve konferanslar düzenleyeceğini ve bunun yanında tüm halka açık olan bu mekanlara özellikle kente gelen üniversite öğrencileri ve gençleri davet ettiğini bildirdi.

KÜLTÜR SOKAĞIMIZOLACAK

Başkan Arslan, Hüzni Baba Konağı ile birlikte Karslıoğlu Konağı arasında bulunan alana bir park inşa edeceklerini ve böylece elimizde sınırlı sayıda kalan kültürel miraslarla, kültürel sokağın Yozgat’ın tarihi ve kültürel yüzünü yansıtacağını bildirdi. Ekiplerin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyen Arslan, “Biz istiyoruz ki burada konaklarımız birbiriyle bütünleşsin ve ucube yapılar arasında sönük kalan bu mekanlarımız canlanacak şekilde ön plana çıksın” dedi. Başkan Arslan, Sungurlu Caddesi kavşağına da bir saat kulesi inşa edileceğini ve bu bölgenin yanan hamama kadar bir bütünlük ve doku taşıyacağını böylece oradaki konaklarla Yozgat’a tarihi ve kültürel bir alan açacaklarının müjdesini verdi.

BUTİK OTEL-YÖRESEL DURAK

Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediyeye ait tüm tarihi konakların ayrı bir fonksiyon icra edeceğini ve ettiğini söyledi. Başkan Arslan, belediye olarak devraldıkları Kazım Dönmez konağının butik otel olacağını ve Hacı Ozan konağını ise Yozgat yemekleri pişiren ve sunan yöresel tatların sergilendiği bir tarihi durak görevi göreceğini ifade etti. Başkan belediye olarak her alanda ekiplerin yaşanabilir bir Yozgat için çalıştığını da söyleyerek “Kültürel ve sanatsal projelerimizle ilgili çalışmalarımız sürerken, diğer alanlardaki çalışmalarımız aksamıyor, ara verilmiyor, her birim kendi ekibiyle çalışmalarını yürütüyor. Yozgat Belediyesi sadece Lise Caddesi’nde çalışmıyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim