Haftada üç gün dört saat diyalize giren hastalar, tedavi süresince kitap okuyarak tedavi süresince hoşça vakit geçiriyorlar. Yozgat merkezde toplam 51, il genelinde toplam 275 kişi diyaliz tedavisi görüyor. Diyaliz Servisine oluşturulan kitaplık için 250 kitap ve birçok dergi bağışında bulunuldu. 
DİYALİZ HASTALARI PROJEDEN MEMNUN

Diyaliz tedavisi alan 46 yaşında Fatma İ.  yaptığı açıklamada şunları söyledi” 46 yaşındayım. Kitap okumayı seviyorum, evimde de okuyorum. Diyalize girdiğim sürede okuyabileceğim kitaplara diyaliz servisinde ulaşabilmek beni çok mutlu etti” dedi.
12 Yaşındayım Diyalize Giriyorum Kitap Okuyorum
12 yaşında diyalize tedavisi alan Esra Y. ; “Diyaliz servimize kitaplık kurulması, bizi önemsediklerinin bir göstergesi olduğu için çok mutlu oldum. Diyalize giriyorum, kitabımı okuyorum, tedavim sürecinde vakit biraz daha hızlı geçiyor. Herkese teşekkürler” dedi.
EN DEĞERLİ HEDİYE KİTAP

Yozgat Devlet Hastanesinde yapılan “Diyalize Giriyorum Kitap Okuyorum”  projesini, ilçe devlet hastanelerinde de başlatılacağını söyleyen Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada; ” Diyaliz hastalarımızın, tedavi sürelerince hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Genel Sekreterliğimiz tarafından ” Diyalize Giriyorum Kitap Okuyorum” kampanyamızı Yozgat Devlet Hastanemizde hayata geçirmiş bulunmaktayız.  Bir insana verilebilecek en güzel hediye kuşkusuz ki kitaptır. Hastalarımız bizim için değerli ve biz de onlara değerli bir hediye vermek istedik. Bundan sonraki hedefimiz il genelinde 275 diyaliz hastamıza ulaşarak, kitap okumalarını sağlamaktır. Projede emeği geçen, yüreğini, desteklerini veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim