İstanbul Tuzla Belediyesi ve Tuzla Yozgatlılar Derneği tarafından organize edilen geceye Yozgat’tan Sürmeli Topluluğu katıldı. Yozgatlıları bir araya getiren programda Sürmeli Topluluğu okuduğu birbirinden kıymetli Yozgat türküleriyle geceye ayrı bir renk kattı. Tuzla’dan Anadolu’ya adıyla gerçekleşen program İstanbul Tuzla sahilinde gerçekleşti. Programa Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Tuzla Yozgatlılar Derneği Başkanı Aydın Baran, dernek yönetim kurulu üyesi ve çok sayıda Yozgatlı katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Tuzla Yozgatlılar Derneği Başkanı Aydın Baran, bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Tuzla’dan Anadolu’ya etkinlikleri içerisine Yozgat ilini dahil etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Aydın Baran, Yozgat’ın kültür birikimiyle, tarihiyle ve İstanbul’da yaşayan yoğun nüfusuyla dikkat çeken illerin başında geldiğini aktaran Baran, Yozgat’ı  anlatabilme ve temsil noktasında popülarizme kaçmak yerine Yozgat’ı en iyi temsil eden Sürmeli Topluluğu’nu ağırlamayı uygun gördüklerini ifade etti. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise hemşehri derneklerinin önemine değinerek derneklerin dayanışma, gelenekleri yaşatma ve kent yönetiminde söz sahibi olma açısından önemli olduğunu ifade ederek, Yozgat’ın güzide ve yerel kültürünü en iyi şekilde aktaran bir topluluğu konuk etmekten memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
SÜRMELİ BÜYÜLEDİ
Konuşmaların ardından sahne alan Yozgat Belediyesi Sürmeli Topluluğu katılımcılara Yozgat türkülerinden oluşan bir repertuarla iki saatten fazla konser verdi. Kendi içinde bir rekora da imza atan topluluk tamamı Yozgat türkülerinden oluşan repertuarıyla çıktığı sahnede iki saatlik bir süreden fazla canlı yayın eşliğinde İstanbul’da yaşayan Yozgatlıları hem güldürdü, hem ağlattı hem de oynattı. Yozgat Sürmeli Topluluğu’nun İstanbul konseri iki yerel televizyondan canlı yayın ile yayınlanarak Yozgat’ın tanıtımı sadece İstanbul ile kalmayıp tüm Türkiye ve yurt dışına yapıldı. Canlı yayınla gerçekleşen etkinlikte Sürmeli Topluluğu bir nebzede olsun İstanbul’da yaşayan ve sıla özlemi duyan Yozgatlıları Yozgat’a getirmeyi başardı.

AĞIRLAMA ÇEKTİLER
Sürmeli Topluluğu’nun konserine katılan çok sayıda Yozgatlı topluluktan istek türkülerde de bulundu. Yozgat yöresine ait yirmiden fazla türkü peş peşe okunurken, canlı yayın eşliğinde Yozgat yemeklerinin tanıtımı da gerçekleşti. Programın ilerleyen saatlerinde oturdukları yerden kalkan Yozgatlılar meydanda kol kola girerek Yozgat ağırlaması oynadı. İstanbul’da yaşayan tüm Yozgatlıları ağırlama ile el ele kol kola getiren Sürmeli Topluluğu, konserin son bölümünde okuduğu hareketli havalarla genç yaşlı herkesi eğlendirdi. Konser sonu topluluk ile bir araya gelen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Sürmeli Topluluğu ekibine verdiği doyumsuz konserden dolayı teşekkür etti.
STANT AÇILDI
Programda ayrıca alana açılan Yozgat standında Yozgat’ın tanıtımı ve yerel yemekleri tüm konukların beğenisine sunuldu. İstanbul’da yaşayan Yozgatlı hanımların elle pişirdiği yemekler büyük ilgi görürken, programa katılanlara Yozgat’a has lezzetlerden gözleme ikramı gerçekleşti. Yozgat’ı anlatan kavurga, arabaşı, desti kebabı, madımak gibi yemeklerinde sergilendiği stant katılımcılardan tam not aldı.

Editör: TE Bilişim