YOBİDAV Başkanı Mustafa Erkılıç’ın ev sahipliğinde, vakıf faaliyetleri çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda 06 Şubat Cuma günü Bozok Türk Halk Müziği Korosu ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun ortaklaşa sunacağı ‘Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün’ adlı konser ve gösteri programı büyük ilgi gördü. 
Program saat 18.30’da yaklaşık bir saat süren resepsiyonla başladı. Ankara’nın farklı noktalarından programa katılan Yozgatlıların karşılıklı muhabbet ve kaynaşmasına vesile olan resepsiyonun ardından programa geçildi. 

Bozok Türk Halk Müziği Korosu ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, yaklaşık 3 saat kesintisiz olarak devam eden programda Yozgat türküleri başta olmak üzere, erkek halayı, kız oyunları gösterileri ile katılımcılara doyumsuz anlar yaşattı. 

Ankara’da yaşayan Yozgatlıların uzun süredir hasret duyduğu türkü ve gösterilerinin yanı sıra davul zurnadan Karadeniz nağmelerine esintiler de yer aldı. 
Yozgatlıların dışında davetlilerin de katıldığı program Yozgat’ın tanıtımı adına önemli bir etken oldu.  

Gecede bir konuşma yapan YOBİDAV Başkanı Mustafa Erkılıç, gönüllere hitap eden, Yozgat kültürünü tanıtan bir organizasyona imza atmak istediklerini söyledi. 
Anıların tazelendiği, duyguların açığa çıktığı programa katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür eden Erkılıç, geceye gençlerin katılım göstermesinin Yozgat kültürünün tanıtımı adına oldukça memnuniyet verici olduğunu belirtti. 

Ertkılıç şöyle konuştu: “Programımız bizleri alıp Yozgat’a götürdü. Zaman zaman çamlığa, zaman zaman Çekerek, Akdağmadeni’ne memleketimizin her karışına yolculuk ettik. Yozgat’ı sevmek Yozgat’a gitmekten geçiyor anlayışını her zaman dile getirdik. Sakın ola ki Yozgat’a gitmemezlik etmeyin. Yozgat vizyonunda olan tarım hayvancılık ve termal adına varız vakıf olarak. Bu bizim en önemli projemiz, buna bağlı olarak da turların içinde olacağız. Herkes bir kere Yozgat’a gidecek. Arabaşının ötesini çıkacağız, çullama, omaç, mercimekli bulgur pilavı, bulamaşı çorbasını da tanıtacak organizasyonlar yapacağız.”

“Bizim etimiz, yağımız kendimizden. Bizim kimseye de ihtiyacımız yok. Yarın termal bazın da da toparlarız. Tarihte coğrafyada her yerde adamımız var” diyen Erkılıç, Yozgat kültürünün tanıtımı, birlik ve beraberliğin tesisi adına her zaman daha etkin faaliyetlere imza atacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim