Yozgatlı Şair, yazar, aşık ve ozanlar adına metni Gazeteci, şiir yorumcusu ve sunucu Yasemin Doğru okuyarak Türk kamuoyuna saygıyla sunduklarını ifade etti.
Ülkemizin başındaki terör belası milletimizin birlik ve beraberliğini, ülke bütünlüğünü tehdit ediyor.  Binlerce vatan evladımızı hayatlarının baharında şehit veriyoruz. Ülkemizi tehdit eden olaylarda masum insanlar da hayatlarını kaybediyorlar. Terör belasının verdiği zarar ve yol açtığı tahribat,  gelişmemizi yavaşlatıyor, yaşam kalitemizi düşürüyor, ekonomik kalkınmamızı engelliyor.
Türkiye üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor. Malum güçler, Nil’den Fırat’a kadar toprak istiyorlar;  Bizim kimseye verilecek bir karış toprağımız yoktur. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir ve Türk Milleti de hür ve asil bir millettir. Biz bu toprakları şehitlerimizin kanıyla kazandık. Çıkarılmak istenen  olaylarla esas hedef iç harp  ve  mezhep savaşlarını körüklemektir. Türk ve İslam  düşmanı güçler,  ülkemizi bölüp parçalamak istiyorlar. Allahın izniyle hiçbir zaman buna güçleri yetmeyecektir!
Şüphesiz ki: bu vahşi, insanlığını kaybetmiş şahısların, terör eylemlerini gerçekleştirenlerin, Türkiye'nin huzurunu, barış iklimini, kardeşliğini hedef aldıkları aşikardır. Millet olarak  biz bir ve beraber olmak zorundayız. Bizler milletin huzuruna ve kardeşliğine yönelen kurşunları, bombaları, Allah'ın izniyle etkisiz hale getirecek güçteyiz. Hain bölücüler asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır! Terör ve şiddet nereden gelirse gelsin, lanetlenmeli ve millet olarak ortak duruş sergilemeliyiz.
Teröre destek veren, kol kanat gerenler TBM Meclisi çatısı altında barınamaz, barındırılmamalıdır! Bunların dokunulmazlıkları bir an önce kaldırılmalıdır. Teröre bulaşan, yardım ve yataklık edenler mutlaka vatandaşlıktan çıkarılmalı onların mal varlıkları şehit çocuklarına ve ailelerine bağışlanmalıdır.
Aziz milletimize terör olaylarıyla  diz çöktürmek istiyorlar, bu tür kirli oyunlara karşı uyanık olmak,  birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Kardeşliğimiz,  birlik ve beraberliğimiz öne çıkmalı, olaylara sağduyu ile yaklaşılmalıdır. Vatan savunmasında hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah dan rahmet ailelerine sabırlar diliyoruz. Kahraman gazilerimize de sağlık dolu bir ömür niyaz ediyoruz.
Terörün, milleti, dini, ırkı,cinsi, kötüsü iyisi,  haklısı, haksızı ve hiçbir mazereti olmaz. Yozgatlı Şairler, yazarlar aşık ve ozanlar olarak:  Kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, terörün her türlüsünü, destekleyenleri, yardım ve yataklık edenleri, teşvik edenleri ve bu hainleri mazur göstermeye çalışanları şiddetle kınıyor: “Sevgiye, kardeşliğe evet, teröre hayır!” diyoruz.

Editör: TE Bilişim