Sivas Filmi ile bir anda hayatı değişen 13 yaşındaki Yozgatlı Doğan İzci, Oscar aday olan filmin eleme bölümü için babası ile birlikte Amerika’ya gitti. Yozgat’tan Amerika’ya uzanan başarı hikayesinin kahramanı Doğan, ödülü Yozgat’a getirmek istiyor.

Sivas Filmi'nin başrol oyuncusu Yozgatlı 13 yaşındaki Doğan İzci, oynadığı filmin Oscar En İyi Yabancı Film dalında Türkiye'nin adayı gösterilmesi Amerika hayalleri kurmaya başladı. Bir süredir Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde ailesi ile yaşadığı mütevazi evde sinema sektörünün geleceğine göz kırpan Doğan, babası Babası Nedim İzci ile Amerika’ya gitti.

 Yerköylü İzci Ailesi'nin 6 çocuğundan 5'incisi olan Doğan’ın hayatı Kaan Müjdeci'nin yönettiği 'Sivas Filmi'nde yeteneğini keşfetmesi ile değişti. Başrol oyuncu olarak rol adlığı Sivas Filmi Amerika'da yapılacak 88. Akademi Ödülleri'ne (Oscar) " En İyi Yabancı Film" dalında Türkiye'nin adayı olarak gösterilince Yozgatlı Doğan'a Amerika yolu gözüktü.

 Sadri Alışık, Abu Dabi, Antalya, Venedik Film Festivali ve son olarak Fransa’dan ödül alan Sivas Filmi şimdide Amerika'da yapılacak Oscar Ödüllerine aday. Bu ödüllerin tamamı Sivas Filmin’in başrol oyuncusu Doğan İzci'ye ait.

 Önceki gün Amerika’ya gitmek üzere Ankara’ya hareket eden Doğan ve babasını annesi Yurdagül İzci yolcu etti.

Yolculuk öncesi İleri’ye açıklamada bulunan Doğan, Amerika’ya gidiyor olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Oscar Ödülü’nü Yozgat’a getirmek istediğini söyleyen Doğan; “Çok heyecanlıyım, ayrıca ülkemizi Amerika’da temsil edecek olmaktan da son derece mutluyum. İnşallah ödülü alacağız, Yozgat’a getireceğiz” dedi.

Baba Nedim İzci de geçen yıl çekimleri yapılan Sivas Filmi’ne oğlunu istediklerinde Amerika’ya kadar uzanan bir başarıyı aklının ucundan dahi geçirmediğini söyledi.

Oğlu ile birlikte Amerika’da Türkiye’yi temsil etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren İzci;

 “İnşallah Amerika’dan hayırlı haberlerle dönmek istiyoruz. Oğlumun elde ettiği bu başarıyı hayal dahi edemezdik. Ama bu gün Yozgat’tan Amerika’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Allah oralardan boş döndürmesin. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. İnşallah 13 Ekim günü uçakla gece saat 03.00’de yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Oğlu ve eşini arkalarından su dökerek Amerika’ya yolcu eden Yurdagül İzci; “Güle güle gidip güle gelsinler. Sonrasında  da inşallah Oscar ödülü yolunda başarıyla dönsünler. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Allah emeklerini boşa çıkarmasın” dedi.

               

 

Editör: TE Bilişim