Yozgatlı derneklerden Sorgun Umut Engelliler Derneği, Sorgun Ozanlar Derneği, İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği üyelerinin katıldığı Çanakkale Şehitlik Ziyareti unutulmaz anıların yaşanılmasına vesile oldu. Milli ve manevi değerlerin doruğa çıktığı gezide âşıklar ve şairler mini programlarla katılımcılara şehitlik duygusunu ve vatan sevgisini vermeye çalıştılar.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in desteğiyle yapılan geziye: Sorgun Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, Sorgun Ozanlar Derneği Başkanı Murat Erciyas, İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karaca, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın ile yönetim kurulu üyeleri ve dernek yöneticilerinden oluşan kalabalık bir gurup katıldı. Şehitlik ziyaretinin masraf ve giderlerini Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek karşıladı.
Sorgun Belediyesince tahsis edilen bir otobüsle Çanakkale ziyaretine giden dernek üye ve yöneticileri Çanakkale’yi, Şehitliği ve müzeleri gezerek duygusal anıların yaşanılmasına vesile oldular. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette Kınalı Hasan’ın da şehadet şerbetini içtiği Kireçtepe Şehitliğini de gezip incelemelerde bulundular.
Araştırmacı yazar Osman Karaca Yozgat’tan getirdiği vatan toprağını şehitliğe dökerek Yozgatlının selamını ulaştırdı. Geniş bir alanda inceleme ve araştırma yapan Yozgat gurubu Çanakkale Şehitliği Yozgat Bölümünde Yasin okuyarak şehitlikte dua ve niyazda bulundular.
Çanakkale Şehitliği ziyaretine Yozgat merkezden katılan Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın ziyaretle ilgili şu açıklamada bulundu:
“Duygusal anıların yaşandığı ve şühedanın saygıyla anıldığı Çanakkale gezimiz başarıyla tamamlandı. Bu gezinin düzenlenmesinde emek ve gayreti olan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek Beye, Sorgun Umut Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir’e, Sorgun Ozanlar Derneği Başkanı Murat Erciyas’a, İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karaca’ya ve Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Temsilcileri arkadaşlarımız Ekrem Gürer ve İsmail Koçak beylere- Kaptan şoför arkadaşlarımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
"Güzel, uyumlu ve anlamlı bir ziyaretti birlikte gerçekleştirdik katılımcı tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Dileğimiz odur ki: Yozgatlı STK lar ve dernek başkanları Şühedaya sahip çıkıp Milli ve Manevi değerlerimizi yaşatma adına yüzlerce tur düzenlesinler, Çanakkale Destanını unutturmasınlar ! " dedi. Şühedayı unutmama ve genç nesilleri uyarma adına; bu ziyaretlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim