YOŞAYBİR-DER’in ev sahipliğinde düzenlenen 1’inci Bozok Şairler ve Aşıklar Şöleni, Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Tesisleri’nde başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen  aşık, şair ve yazarların katılımı ile yenilen akşam yemeğinin katılımcılar hünerlerini sergilediler.
Başkanlığını eğitimci Cemil Arslan’ın yaptığı YOFSAD Folklor Derneği folklor ekibinin davul zurna eşliğindeki halk oyunları gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan YOŞAYBİR-DER Başkanı Salim Gülbahçe, 2006 yılında kurulan derneğin sosyal ve kültürel alanlarda Yozgat’ı her yerde temsel ederek, önemli tanıtım faaliyetlerine imza attığını söyledi.
Gülbahçe şöyle konuştu: “Dernek üyesi şair, aşık, ozan arkadaşlarımız gerek Yozgat dahilinde ilçeler ve köylerde olsun gerekse il dışı etkinliklerde olsun birer fahri kültür elçisi olarak şehrimizi en güzel şekilde temsil etmektedir. Bu etkinlikler için bizlere maddi ve manevi destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi arz ediyorum. Projelendirme noktasında İl Dernekler Müdürlüğümüze ve Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, destekleriyle bizlere yardımcı olan Yozgat’ımızın bazı işadamlarına ve esnaflarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”
Sunuculuğunu gazetemiz köşe yazarı Rıfat Çakır’ın yaptığı program şair, yazar ve aşıkların sırasıyla sahneye çıkması ile devam etti. Vatandaşın da ilgi gösterdiği programda ikinci gününde de bir birinden renkli etkinliklerle devam etti.

Editör: TE Bilişim