Başer, yürütülen çalışmalarda önemli bir mesafe alındığını, Çedaş ve Telekom'un bölgedeki çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenleme çalışmalarıyla ilgili üst yapı çalışmalarına başlanacağını kaydetti. Yusuf Başer, ''Yapılan bu çalışmalar normalde yıl sonuna kadar bitirilmesi gerekiyor. Ancak biz bu çalışmaların daha kısa sürede bitirilmesi yönünde gayret ediyoruz'' dedi.
MÜFTÜLÜK BİNASI   
     Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında, cami çevresinde bulunan bazı yapıların yıkılmasına karşılık Müftülük hizmet binası ve lojmanın bulunduğu 4 katlı binanın çirkin bir görüntü oluşturduğu belirtildi.
     Müftülük hizmet ve lojmanlarının bulunduğu binanın da yıkılarak, alanın tarihi Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi çalışmalarına dahil edilmesi konusunda Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün gündeme getirdiği teklifin değerlendirildiği öğrenildi. Bir süre önce Yozgat'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nunda Vali Şentürk'ün teklifine olumlu yaklaştığı kaydedildi.
     Yozgat Valiliği, Belediye ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak bir çalışma yaparak, müftülüğe yeni bir hizmet binası ve lojmanı tahsis etmesi durumunda mevcut binanın yıkılıp, çevre düzenlemesi çalışmalarına dahil edileceği vurgulandı.
Editör: TE Bilişim