Sorgun Belediyesi ve Bimeks’in katkılarıyla gerçekleşen konser Sorgun İlyas Aslan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. SOYDER tarafından gerçekleşen konserde Yozgatlı ünlü Ozan ve Şair Hasan Kaplani ile Mehmet Kundak birer konser verdi.
Konser öncesi imza ve söyleşi gerçekleşirken, konserde geceye katılan türkü severler, Sorgun’un usta sanatçı ve ozanlarının seslendirdiği birbirinden güzel türküleri dinledi. Gecede özellikle birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak, kardeşlik mesajları verildi.
Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu kıymetli şair ve Ozan Erdoğan Bektaş’ta sahne alarak söz ve müziği kendisine ait olan türküleri konuklara seslendirdi. Bektaş’ın ardından Hasan Kaplani ve Mehmet Kundak, sahneye çıktı. Gördükleri ilgi ve sevgiden mutluluk duyduklarını ifade eden usta sanatçılar katılımcılara türküler dolusu bir gece yaşattı.
SOYDER Başkanı Murat Erciyas ise program sonunda yaptığı konuşmada Türkiye’ye mal olmuş ozan ve şairleri Sorgun’da ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Murat Erciyas, “Bu sanatçılarımız Yozgat’ın medarı iftarıdır. Bizler kültür elçileriyiz. Sorgun’un, Yozgat’ın kültürünü yaşatmak, ülkemize tanıtmak, aşıklık geleneğini, şiir yeteneğini geliştirmek, yeni ozanlar, yeni kalemler yetiştirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız” dedi. Murat Erciyas, programın yapımında destek veren Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Bimeks mağazalarına da teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim