Bozok Üniversitesi Müzik ve Sanat Topluluğu öğrencileri tarafından 21 Mart 1973'te aramızdan ayrılan büyük halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 42'nci yılında üniversitede çeşitli etkinliklerle anıldı. 
Bozok Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Genel Sekreter Erol Sorucu,  Sosyal İşler Koordinatörü  Emine Çiğdem Yeşil, İletişim Protokol ve Enformasyon Müdürü Aslan Çolak, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Üniversite Müzik ve Sanat Topluluğu öğrencileri Aşık Veysel Şatıroğlu’nun hayatını, hayata nasıl baktığını tiyatro oyunu ile anlatmaya  çalıştı. Öğrenciler  Aşık Veysel’in derlediği türküleri de  seslendirildi.“Sanat deyip geçmeyin dostlar,  sanat hayatın ta kendisi bunca duygu ve düşünceyi daha başka türlü anlatamazdık” diyen Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar,  "Dostlar beni hatırlasın diyen aşık Veysel’i hiç unutmadık.  
Büyük ozanı Aşık Veysel’i rahmetle anıyoruz . Ruhu şad olsun” dedi. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar,  Müzik ve Sanat Topluluğu Başkanı Gökhan Kozludere’ye teşekkür plaketi takdim ederken topluluk üyelerine de çeşitli hediyeler verdi. 

Editör: TE Bilişim