Tarihi kayıtlara göre, icat edilen cihazla ilk konuşma, 1876 yılının 14 Şubat günü gerçekleştirildi ve bugün telefonun bulunuş günü olarak kabul edildi. 

İLK HATTI SEVGİLİSİNİN EVİNE ÇEKTİ
Telefonu icat edince, ilk hattı sevgilisinin evine çeken Bell, atölyesinde telefonu çalınca, arayanın Allessandra Lolita Oswaldo’dan başkası olamayacağını biliyordu. Graham Bell, telefonu açar açmaz "Alessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lol Os" diye karşıladı. Zaman geçtikçe bu isimde uzun gelmeye başladı  ve daha kısa bir isim buldu bu isimde kısaca “ALO” idi.


Zamanla kentte telefon sayısı çoğaldı ancak Graham Bell telefonu her açtığında “ALO” demeye devam etti zamanla da kendisine duyulan saygıdan dolayı herkes telefonu açtıklarında bu sözcüğü kullanmaya devam ettiler. 


Graham Bell işiyle o kadar meşguldüki sevgilisi onu terketti. Ancak  Graham Bell sevgilisini hiç unutamadı, yaşlanmış olmasına rağmen sevgilisinin bir gün onu arayacağı umudunu hiç kaybetmedi.  1800 lü yıllardan itibaren de Graham Bell ve onun sevgisi hiç unutulmadı ve tüm dünyada 14 şubat sevgililer günü olarak kutlanmaya başladı. 
Hayatımızda Graham Bell in sevgisi gibi derin sevgiler bulmak, ve o sevgiyi kaybetmemek için zamanımızın çoğunu bu sevgiye  adamanız dileğiyle herkesin sevgililer gününü kutlarım…
Editör: TE Bilişim