KÖY okullarına destek olmak için kurulmuş üniversiteli öğrencilerden oluşan gönüllü bir ekip: Köy Okulları Destek Ekibi.. Ben bu ekibe hayran oldum! Çünkü ben de yoksul bir köyden yetişmiş olan bir köylü çocuğuyum. Yoksul bir Köy çocuğunun çilesini ıstırabını çok iyi bilirim. Fikir; Adıyaman Kahta Köyünden Sümeyye  Yağmur’un kendi köyüne
destek olma düşüncesiyle başlamış! Tek başına yardımlar toplayıp köyünün yoksul çocuklarına bu yardımları dağıtarak işe koyulmuş. Onun bu fikri 14 ilde yankı bulmuş. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan ekip kendi okullarında organize olmuşlar ve 14 il de gönüllü temsilciler ve üyeler bulmuşlar.
Amasya’dan Ayyüce Deniz, Antalya’ dan Betül Bayrık, Aydın’ dan Melike Özkan, Çorum’dan Aslı Büşra Köse, Diyarbakır’dan Esmer Özer, Giresun’dan Sibel Çolak, İstanbul’dan Emre Baran, Karaman’ dan Mehmet Öztürk, Kayseri’den Rabia Yılmaz, Kırıkkale’den Beyza Güler, Kocaeli’den Selcan Karahancı, Muş’tan Merve Karadoğan, Sakarya’dan Emre Gündoğdu, Osmaniye’den Sinan Car, Yozgat’tan Elif Akdoğan ben de varım, sizinleyim demişler!
2014 yılında başlattıkları bu birliktelikle köy okullarına hizmeti kendilerine görev addetmişler. Kitap, kırtasiye, giyecek yardımı, okulun boya badana işleri ne eksik görmüşlerse o eksikliği tamamlamak için seferber olmuşlar! Ne hoş ne güzel ne kutlu çaba öyle değil mi? Yozgat bölgesinde de bazı köylerimize el uzatmışlar, yardım etmişler.
Gönüllü ekibin fedakar üyeleri arasında: Melike Özkan(Yozgat Temsilcisi), Sümeyye Yağmur, Betül Ayrık, Büşra Güntaş, Esma Yalçındağ, Fatma Nur Aydemir, Nurcan Çallı, Tuğba Şimşek, Ayşegül Keleş, Esra Sırdaş, Yeliz Kurt etkin rol almışlar ve fedakarca çalışmışlar. Hepsini gönülden tebrik ediyor kutluyor, alkışlıyoruz! Dileğim odur ki: bu ekip bir dernek ya da vakıf çatısı altında toplanıp fikir ve düşüncelerini proje desteği ile zenginleştirirler. Böyle bir kurumsal kimliğe ihtiyaçlarının olduğunu düşünüyorum.
Hafta sonu Hayri İnal Konağında ki okuma Etkinliğinde işte bu gönüllü Ekibi tanıma fırsatını bulduk. Onlarla tanışmaktan mutlu olduk. Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri ile Bilim Kitap Dostları Derneği temsilcileri bir arada olduk. Onlara destek olma, yardım etme fikri doğdu bizde!... Şimdi deriz ki: bu gençler gönüllü neferler onlara destek olmak, işlerini kolaylaştırmak da yöneticilerimize düşüyor. Kutlu bir sevda ile  fakir ve yoksul çocuklara, köy okullarına sahip çıkmak üzere yola çıkmış olan bu gençlerimize yardımcı olmak hepimizin görevi öyle değil mi? Sizi bilmem ama ben bu ekibi çok sevdim ve çalışmalarına hayran kaldım! Onlara sahip çıkıp destek olmak hepimizin görevi.