BİR döneme damgasını vuran Bizimkiler dizisinin Cemil'i Uğurtan Sayıner, halen dilimizden düşürmediğiniz ''Koş Sevim koş!'' repliği ile tanındı, sevildi. Bir olumsuzluk olduğunda, özellikle bildik futbol kulüplerinin beklenmedik sonuçlar alması durumunda futbolseverler veya fanatikler ''Koş Sevim koş, x takım yine beş yemiş!'' diyerek, espriye devam ediyor. 

Önceki gün Hakkın rahmetine kavuştu bizimkiler dizisinin Cemil'ine hayat veren sanatçı Uğurtan Sayıner, Allah rahmet eylesin.

Yozgat'ın Yozgatlının 'Koş' diyebilecek, yardım talebinde bulunabileceği bir kurtarıcısının olmaması bugünlerin yaşanılmasında önemli rol oynadı. Benim veya bir başkasının baktığı pencereden doğrunun ve yanlışın tartışılmadan, birilerinin 'ben biliyorum!' edasıyla kafasına göre takılması, ''yanlış da olsa bizdendir, alkışlayalım!'' mantığı ile hareket edilmesinin sıkıntısını yaşıyoruz.

Yıllardır bu ilde yaşayan insanlar, ekip biçtikleri verimli toprakları bırakıp, göç kervanındaki yerini alırken yetkiyi elinde bulunduran birileri çıktı ''Yozgatlı iş beğenmiyor, o yüzden göç ediyor!'' diyerek, göçün durdurulması için bir neşter vurmak yerine, bir anlamda benzin dolu bidona kiprit çaldı. Yandaş düşüncede olanlar, yanan ateşi söndürmek için üzerine saman balyaları fırlattı.

Biz bizi yönetenlerin yanlışını sorgulamak yerine alkış tuttuğumuz süre içerisinde, bizden öncekilere dar gelen Yozgat, bize ve bizden sonrakilere de dar gelecek. Sıra alkış tutanlara geldiğinde 'Koş' diyebilecekleri biri olmayacak.