KÖROĞLU deyince,  “Ayvaz ile Köroğlu” hikayesinde geçen “Köroğlu” geliverdi belki bir çoğumuzun aklına!..
Değil dostlar,  sadece isim benzerliği. Bu Köroğlu, gönül adamı, gönül dostu, şair ruhlu, ağzı laf yapan,  kelam ustası olan bizim Köroğlu.  Bizim Köroğlu derken, yani Yozgatlı, içimizden biri. Adı Ahmet, yani isimdaşım  ama, soyisimle yer etmiş çevrede,  aşağı Köroğlu, yukarı Köroğlu derken, soyisim önüne  geçivermiş isminin. Kısacası nam salmış Köroğlu…
İşte soyadıyla nam salan Ahmet Köroğlu,  Ak Partinin Saraykent ilçesi listesinden seçilen ve halen görevde bulunan İl genel meclisi üyesi.  İşin hakikati il genel meclisinin, salonundaki toplantılarından ve şair ruhlu, doğaçlama söz ustalığından tanıyoruz.
Yıllardır il genel meclisi üyeliğinde bulunmakta. Yöre halkının da takdirini kazanmış olacak ki: “Tuttuğunu koparır  Köroğlu“ dedirtmeyi başarmış.
Burası önemli işin doğrusu! Kişi hakkında ilk intiba, algı ve oluşan kanaat çok önem arz eder her zaman.   Sayın Ahmet Köroğlu, çıtayı yükselterek,  şimdiler de ilçe belediye başkanlığına talip olmuş. Geçtiğimiz hafta sonu aday adaylığını açıkladığını duyunca, doğrusu isabet odu dedim. Allak mahcup etmesin, hakkında hayırlısını versin.
Saraykent ilçemiz Özal döneminde kurulan ilçelerden, yani çiçeği burnunda bir ilçe.  Jeotermal kaynakların, ildeki en sıcak suya sahip olan bir bölge.  Buraların ve bu değerlerin; belediye başkanı, kaymakam, vali üçgeninde yatırıma, turizme kazandırılması önemli. Yerel dinamiklerle birlikte Başkent ölçeğinde de gerekli temas ve ikili ilişkiler çerçevesinde tanıtım ve ekonomik girdiye dönüştürülmeli. İşte bu dönüşüm ise etkin ve yetkin yerel yönetimden geçer diye düşünüyorum.
İl genel meclisinde görev yapmakla, ilçenin mevcut sorunlarını, darboğazlarını ve çözüm önerilerini iyi bildiğine inandığım Ahmet Köroğlu’nun da bu görevi bihakkın ifa edeceğinden eminim. Gördüğüm kadarıyla şuana kadar tek aday adayı. Ama, mevcut başkanın da doğal aday olduğu belli. Yani an itibarı ile iki aday adayı var.  Seçilmesi halinde ilçenin çehresinin değişeceğini kanaatindeyim..
Şair ruhlu,  sosyal ve kültürel açıdan belirli mesafe katetmiş birinin belediye başkanlığına talip olması her yönüyle artı değer taşır. Ak Pati genel başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da şiir ve şairle özdeşleştiğini varsaydığımızda aday olduğu Ak Parti nezdinde de artı bir değer diye düşünüyorum. Dedim ya, Saraykent, bizim kuşağın belleğindeki adıyla Karamağara, gerek yer altı kaynakları ve gerekse coğrafi  özellikleriyle hizmet bekleyen bir ilçemizdir.  Zira, Saray Bozağı diye bilinen bölgede sebzecilik, bağcılık kendisine ulaşacak, rehberlik edecek, tutunacak  bir el bekliyor. Köroğlu’nu şimdiden tebrik ediyor başarılar diliyorum.
Gönül adamı Köroğlu, yolun şimdiden açık olsun. Bakma sen soyadının önündeki kelimeye, senin değil iki gözün; kalp gözün bile açık evvelallah…
Tabii ki aday adayı kardeşlerimizin hepsine başarılar dileriz, hak edenler kazanır inşallah!.. Bu ülke bizim bu vatan bizim, gönül istiyor ki çalışkan başarılı ehliyet liyakat sahibi güvenilen ve halkını kucaklayan adaylar kazansın. İlimiz, ilçelerimiz gelişsin, kalkınsın, insanlarımızın gelir seviyesi yükselsin ve bizim şehrimiz de ilçeleriyle birlikte kalkınmış bir merkez olarak ülkeye adını duyurabilsin. Büyük modern şehirler arasında yerini alsın. Bu duygularla tüm adaylara ve Sayın Ahmet Köroğlu kardeşime başarılar dilemek istedim. Şair olunca da bir başka ısındı içimiz…