Yozgat Bilim ve Kitap Dostları Derneği üyeleri ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri olarak Millet Kıraathanesinde halkla buluşup topluca kitap okuma etkinliğinde buluştuk. Kitap Okuma Etkinliğine Vali Yardımcımız Şükrü Çakır, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri, Gazi Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ekrem Gürer, şair ve yazarlar, eğitimciler ve kitap dostu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.
Okumanın önemi üzerine bir sohbet konuşması hazırlayıp sunan, eğitimci kardeşimiz ve Bilim- Kitap Dostları Derneği üyesi Ekrem Canbaş hoca dinimiz ve kültürümüz açısından okumanın önem ve gereği üzerinde durdu. Hazırlamış olduğu güzel bir sunum gerçekleştirdi. Ayet ve hadislerle desteklediği konuşmasında atasözü ve vecizelerden örnekler verdi. Neden ve niçin kitap okumalıyız? Sorularına cevap niteliğindeki konuşması katılımcılardan yoğun alkışlı aldı. Daha sonra etkinliğe katılanlarla topluca kitap okuma saatine geçildi.
Okuma etkinliğinde konuşan vali yardımcımız Şükrü Çakır: “Okuma Etkinliklerini bir farkındalık eğitimi olarak görüyor ve destekliyoruz” dedi ve konuşmasını şöyle devam ettirdi:
“Anne babalar olarak önce bizler okuyup çocuklarımıza örnek olmalıyız. Okumayı emreden bir dinin mensuplarıyız. Gençlerimizi, çocuklarımızı bilimsel araştırmalara yönlendirmeli ve Kitap Okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bu hepimizin temel ve asli görevidir, toplumsal kalkınmayı ve gelişmeyi sağlamak için okumak zorundayız. Toplum olarak çağı yakalamak, muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşmak istiyorsak, hem bilimsel çalışmalara hem de kitap okumaya önem vermeliyiz!.. Yozgat Valiliği olarak bizler de bu tür etkinliklere destek oluyoruz ”dedi ve kitap okuma etkinliklerini desteklediklerini dile getirdi.