KIZIM, ilk okul birinci sınıfta okul açıldıktan bir buçuk ay sonra okumayı söken ilk beş öğrenciden biri oldu. Öğretmenin isteği ile okumayı söken beş öğrencinin annesi yani biz; pasta, börek, kurabiye hazırladık, sınıfta kutlama düzenledik. Öğretmenimiz, hazırladığı kraliçe taçlarını beş öğrenciye taktı. Sonra, okumayı söken gruplara da aynı uygulama yapıldı. Kızım, okumayı sökmeden önce çok bilindik bir yayının, hikaye kitabı serisini aldım. Büyük bir hevesle, kısa sürede kitapların hepsini okudu. Yetmedi, başka kitaplar da aldım. O yıl yüzü aşkın kitap okudu. Çok emin olduğum yayın evi olmasına rağmen önce kendim okudum, sonra kızıma verdim.
Seni dokuz yıl öncesine götüren şey nedir?” diye sorarsanız, hayretler içinde ve utanarak okuduğum bir hikaye kitabının müstehcen paragrafı diyebilirim.
Gül ve Düşün” isimli hikaye kitabında, Kurnaz Tilki’nin kendisine iyi davranmayan Boz Ayı karakterinden intikam almak için gerçekleştirdiği tecavüz, müstehcen kelimelerle anlatılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 'onayımız yok' diyerek, yayın evi başka bahaneyle, kitabın yazarı ise bir özürle işin içinden çıkmaya çalışıyor.
Kim bilir kaç çocuk, bu kitapta okuduğu satırlara bir anlam verememiş; kitapta yer alan tecavüz, gerdek, bekaret, boy abdesti, fahişe gibi kelimelerin anlamını masum dünyasında arayıp bulamamıştır? Kim bilir kaç çocuk, kendisine iyi davranmayan bir arkadaşına, intikamla yaklaşması gerektiğini düşünmüştür? 
Çocuklar için hikaye kitabında cinsel bir konuya, cinsel içerikli küfür ve sözlere yer verilmemesi gerektiğini bilmiyorsan, asla yazar falan olma.
Sırf para kazanmak için ve yazar desinler diye çocuk kitabı yazmaya kalkışma.
Kirli kalemini kır, çöpe at!
***
Hikaye kitabı eğitici bilgiler içermeli, sıkıcı olmayan bir dille anlatılmalı, sevgi, hoşgörü, paylaşma, cömertlik, yardımseverlik gibi duygular içermelidir.
Çocuklar için hikaye kitaplarında, yaş gruplarından tutun da içeriğin uygunluğundan, kullanılan resimlerin büyüklüğüne ve konuyla uygunluğuna, kullanılan kağıdın kalitesine kadar birçok şeye dikkat edilmesi gerekiyor. 
Herkesin yazar olduğu bir zamanda, ince eleyip sık dokumakta fayda var. Anneler, babalar kitabı önce kendileri okumalı, uygunsa sonra çocuk okumalıdır.
Masum harfler, yazar tayfasının elinde kirlenip bir canavara dönüşebilir mi?
Evet.
***
Not: Kitabın yazarı tutuklandı. Diğer gün kitap poşet içinde satılacak. 18 yaşından küçüklere satılmayacak kararı alındı.
18 yaş üstü çocuk kitabını alır, okur mu?
Bu hikayeyi hayata geçirmez mi?
Kitabı poşet içinde satmak mı?
Şaşkınım!