KIRSAL Kesimdeki üreticiler birlik ve beraberliği sağlamak, yardımlaşmayı teşvik etmek amacıyla kooperatif kurup güç birliği oluşturmak zorundadır. Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Köyden Şehire göçü önlemek için çiftçilerin ve üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi konusunda emir ve talimatları mevcuttur. Halihazırda bu amaçla kurulmuş ve aktif çalışan örnek projeler var. Benim de doğup büyüdüğüm Kırım Köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurmak amacıyla geçtiğimiz cuma günü köy odasında bir toplantı yapıldı. İş adamımız Menderes Köksal'ın gayret ve çabalarıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına Tarım ve Orman İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ile şube müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Selim Türker ve personeli katıldı. 
Adeta köyümüze çıkarma yapan bu kalabalık  ekip Tarımsal Kalkınma Kooperatifi konusunda oldukça geniş ve detaylı bilgi takdiminde bulundular. Toplantıya Köy halkından da yoğun bir katılım oldu. Amaç birlik ve beraberlik içinde üretim yapmak ve bu ürünleri kurumsal olarak pazarlamak. Yani kendi işinin patronu olup işsiz gençleri istihdam etmek. Tarım ve hayvancılığın Yaygın olarak yapıldığı Kırım'da tarım ürünlerini ve süt ürünlerini depolama, biriktirme merkezleri kurup pazarlamasını da modern  usûllerle yapabilmek. Hem üretimi artırmak hem de para kazanmak. Bu işi de el ve gönül birliği içinde yapmak.
Kırım Köyü üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında konuşan Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Ziyaattin Özdemir Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin Önemi hakkında  bilgi verdi. Birlik ve beraberliğin zaruretini dile getirdi, el ve gönül birlikteliğinin mutlaka kurulması gerektiğini vurguladı. "Üretici olarak ürünlerimizi pazarlamak için modern tesis ve işletmelere ihtiyacımız vardır. Bunu da ancak Güç Birliği'ni yaparak sağlayabilirsiniz", dedi. Özdemir: "Biz sizlerin Yozgat ve yöresinde  model olmanızı istiyoruz, fitne ve fesattan uzak, çalışan, üreten, para kazanan ve köylerini kalkındıran insanlar olmanız için çalışıyoruz. Köylerde işsizlik sorununu da ancak böyle çözebilirsiniz" dedi. 
Devlet desteğinden yararlanmak, AB projeleri  ve katkılarından faydalanabilmek adına kooperatif ve birlik oluşturmanın zaruretine artık üreticilerimiz inanmak zorundadırlar. 
Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Il Koordinatörü Selim Türker de yaptığı bilgilendirme konuşmasında: "Bizler Avrupa standartlarında hizmet veriyoruz" dedi. Kooperatifin ya da Birliğin hangi amaçlarda kurulabileceği ve devlet desteğinden projelerle nasıl yararlanabileceği konusunda bilgi takdiminde bulundu. "İnsanlar artık köylerine geri dönüyorlar, Üretime yönelmek istiyorlar, büyük Şehirlerden uzaklaşmak, doğal ve tabii yaşama dönmek istiyorlar, işletmeler kurup iş alanları açıyorlar.  Bizler bunu AB projeleri ile destekleyip köylerimizi üretim merkezlerine dönüştürmek istiyoruz" dedi.
Personel ve Şube müdürleri de Tarımsal Kalkınma Kooperatifin nasıl kurulacağı, nasıl çalışacağı hakkında geniş bilgi sundular. Soru ve cevaplı devam eden bilgilendirme toplantısında üretici hemşehrilerimiz sorunlarını da dile getirdiler. Birlikteliği oluşturup Kooperatifimizi kurarsak bize ne faydalar sağlar? Deyip fikir alışverişinde bulundular. Oldukça yararlı bir toplantı gerçekleştirilmiş oldu. Çok kalabalık bir ekiple köyümüze gelen Tarım ve Orman İl Müdürümüze ve ekibine, TKDK İl Koordinatörü ve ekine şükranlarımızı sunuyoruz. Köyümüze gelerek bizleri Fazlasıyla memnun ve mutlu ettiler, çok yararlı bilgiler edinmemize vesile oldunuz. Başta Tarım ve Orman İl Müdürümüz Ziyaattin Özdemir Bey ve ekibi olmak üzere; TKDK İl Koordinatörü ve personeline teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.
Bir tarım ülkesi olan memleketimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin el ve Gönül birliği kurmaları, ürünlerini modern usullerle üretimi kurumsal anlayışla pazarlamaları Önem arz etmektedir. AB Projelerinden yararlanmak, devlet desteğini temin edebilmek için birliktelik Şart olmuştur. Köyde, üretim merkezleri açmak gençlere iş imkanı ve iş sahası açmak için bu tür ortak kurum ve Kuruluşlara ihtiyaç duyulacaktır, ihmal edilmemeli deriz. Köyümüzün iş adamarı, zenginleri ve aydınları bu konuya el atmalı, omuz vermeli ve örnek projeleri, örnek birliktelikleri başlatmalıdır diye düşünüyoruz. Toplantıya katılan köylülerime, İş Adamımız Menderes Köksal'a, Mali Müşavir kardeşim Hüseyin Durusoy'a ve eğitimci kardeşim Uğur Akçadağ Hocama teşekkür ediyor gayret ve çabalarını beklediğimizi ifade ediyorum. Toplantımız Hayırlara vesile olur inşallah.