15. Sürmeli şenliklerini ilgiyle ve şaşkınlıkla takip ediyorum. Bundan önceki 14 şenlikten çok daha farklı, çok daha emek verilmiş, özen gösterilmiş bir organizasyonu yaşıyoruz. Hatta Yozgat Yozgat olalı böyle şenlik görmedi desek mübalağa yapmış olmayız.
Sürekli şikayet ettiğimiz Yozgat’ta sosyal hayat yok sözünü Kazım Arslan’la birlikte rafa kaldıracakmışız gibi görünüyor. Daha Belediye Başkanı olalı şunun şurasında 5 ay olmasına rağmen bir çok icraata imza atan başkanımız geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Takdire şayan ramazan etkinliklerinin ardından Sürmeli Şenliklerinden de alnının akıyla çıkması Yozgat’ta çok şey değişecek dememize sebep oluyor. Kendisini ve ekibini kutlamak gerek.
Kıymetli dostlar her şeyden önemlisi de nedir biliyor musunuz? Halkı unutmamak, halktan kopmamak kaç kez gözümle gördüm Ramazan etkinlikleri düzenlenirken Cumhuriyet Meydanında halkın arasında gezdiğini… Öyle ki gittim elini sıktım teşekkür ettim. Ne bir gurur ne bir kibir Allah razı olsun.
Keşke kelimesini kullanmaktan pek haz etmem ama keşke Kazım Başkan bir kaç dönem önce gelseydi. Aynı partinin iki farklı başkanı arasında ki farkı görünce Yozgat’ımızın kaybolup giden 10 yılına üzülüyorum. 
Görüyorum ki 10 yılda, sosyal etkinlikler, çevre düzenlemeleri halkı memnun edememiş, şehrin tanıtımı yapılamamış… Öyle ki Çeşka Kalesini Sürmeli şenlikleri kapsamında öğrendim desem yok artık demezsiniz herhalde. Çünkü birçok Yozgatlı ne böyle bir kale olduğunu biliyor ne de yolunu biliyor. Şenlik kapsamında Çeşka Kalesinde yamaç paraşütü turnuvası düzenlenmese belki de asla öğrenemeyecektim.
Yozgat’ın bilinmeyen değerlerini tanıtan, bilinen değerleriniyse ön plana çıkartmayı amaçlayan bu şenlikler belediye bütçesini yormayacak ölçüde. Sözün özü şu ki popüler bir sanatçıya milyarlar verip el ense yatan bir belediye değil, küçük bütçeyle kafa yorup emek veren bir belediye profili çiziliyor.
En çok hoşuma gidense sinema sokakta çocuklarımıza bir etkinlik düzenlenmesi oldu. Geleneksel çocuk oyunlarından mahrum yetişen neslimiz burada oyunlar oynayıp, palyaçolarla eğlendiler. Dikkat çeken bir diğer hususta sinema sokaktaki çevre düzenlemeleri ve yayalaştırma projesiydi.TRT’nin Yozgat’a davet edilmesi, konserler, Çamlıkta ki dağ bisikleti yarışları, sünnet şöleni gibi bir çok etkinlik yapıldı. İnanın yazacak o kadar çok şey var ki köşeme sığdıramıyorum. Yazı işleri müdürümü de zor durumda bırakmamak adına yazımı sonlandırıyorum.
Özetle ifade etmek gerekirse; Şenlikler amacına uygun, içeriği zengin, ekonomik ve kaliteli bir şekilde gerçekleşti. Tam bir zeka ürünü ve ekip çalışması olan bu şenliklerin devamını diliyorum. Bunun bir başlangıç olduğuna Kazım Arslan ve ekibinin çok daha güzel ve yenilikçi icraatlar yapacağına inanıyorum ve bir Yozgatlı teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun süredir Marka Şehir Yozgat sloganı duyuyorduk ama buna hiç inanmamıştım. Artık inanıyorum, haydi Başkan Allah yardımcın olsun, dualarımız seninle…