30 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanlık koltuğuna oturan Sayın Kazım Arslan hızlı bir başlangıç yaptı. Belediye personeliyle uzun toplantılar düzenleyen, hurdalıkları gezen, restorasyon çalışmalarına katılan, kaldırımlarda ki esnaf işgaline müdahale eden bir başkan oldu şu kısa dönemde. 
Yozgat için söyleyecek sözümüz yapacak çok işimiz var diyerek çıktığı bu yolda sözlerini unutmadı. Lafa değil icraata bakarım diyerek çalışmalarına vakit kaybetmeden, belki de bir gün bile dinlenmeden başladı.
Yozgat için ne yapabiliriz diye kafa yorduğu çok belli. Gün geçtikçe bir şeyleri eksilen memleketimizde yeni bir sayfa açıldı Kazım Arslan’la. Sancılı bir seçim sürecinin ardından bu kadar dinamik olmasını ne ben ne kendi teşkilatı, ne de Yozgat halkı bekliyordu. Ama o hepimizi yanılttı ve kısa sürede birçok insanın takdirini kazandı.
Yozgat’ta esnafın kaldırımları işgal etmesi çok büyük bir sorundu. Hem görüntü kirliliği hem de insanların rahat bir şekilde yürümesini engelliyordu. Zabıta ekiplerine talimat vererek denetimlerin artırılması yerinde bir karar oldu. Memleketimizde yanlış giden birçok konuya da belediye bünyesinde değinileceğine inanıyorum. Yeni denetimler, yeni yaptırımlar yolda olabilir. Daha yaşanabilir bir Yozgat için denetimlerin sıklaştırılması ve belediye personelinin belediye binasında değil de sokaklarda olması en büyük temennim. 
Kentsel dönüşüm projeleriyle, çevre düzenlemeleriyle Yozgat’ı daha temiz bir şehir haline getirmeyi amaçlayan taze başkanımız umuyorum Yozgat’ın kanayan yarası göç sorununa da bir çözüm üretebilir. Yozgat’a fikir lazım, Yozgat’a vizyon lazım sayın başkanda bu ikisi de var.
Hükümetin de desteğiyle Yozgat’ı unutulan değil arzulanan bir şehir haline dönüştürecek, marka şehir yapacak projeler bekliyorum kendisinden. Seçim sonuçlarına bakılırsa Yozgat halkı da benimle aynı fikirde. 
Sayın başkanımıza tekrar hayırlı olsun derken, kendisine güvendiğimizi yinelemek istiyorum. Gurbette 4. Yılım. Memleketime her dönüşümde dişe dokunur hiçbir yenilik görememenin üzüntüsüyle ayrılıyorum yıllardır. Bu geldiğimde artık Yozgat’ta bir şeylerin değiştiğini görmek istiyorum. Marka şehir Yozgat’a kavuşmak istiyorum…