İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görevli iken önceki akşam teröristler tarafından rehin alınan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, aldığı beş kurşun ile ağır yaralanmış ve yapılan tüm tedavilere rağmen kurtarılamamıştı. Cumhuriyet Savcısı Kiraz için dün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde ve son olarak Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi ve savcı Kiraz defnedilmişti. 
Kiraz için AK Parti Yozgat Gençlik Kolları tarafından Yozgat’ta da gıyabi cenaze namazı kılındı. 
Büyük Cami’de kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda Yozgatlı iştirak etti. Dua ve tekbirler Savcı Kiraz için gönderildi. Teröre lanet yağdıran Yozgatlı vatandaşlar görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a rahmet ve dua gönderdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Kiraz’ın cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada İstanbul Çağlayan Adliyesi’nin adının değiştirilerek Mehmet Selim Kiraz Adliyesi olacağını bildirdi.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Gün, bölücü güruhların hiçbir zaman milletin birliğine, beraberliğine zarar veremeyeceğini söyledi. 
Gün, hain saldırı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle anarken, kederli ailesi ve Türk milletine baş sağlığı diledi. 

Editör: TE Bilişim