SEÇİME 25 gün kaldı. Normalde seçim yaklaştıkça kararsız seçmenlerin çoğu renklerini belli eder fakat bu yerel seçimlerde teamüller bozuldu.
Yozgat merkezde yaklaşık 50 bin seçmenin sandığa gideceğini ve halen yüzde 20 dolaylarında kararsız seçmenin olduğunu düşünüyorum.
Bu da yaklaşık 10 bin kararsız seçmen eder ve bu seçmenlerin büyük çoğunluğu halen kararsız.
Ve seçime kalmış 25 gün...
Peki neden?
Adaylar mı tutmadı, yoksa adayların projeleri mi?
Veya adayların başkan olduklarında çalışmayı düşündükleri muhtemel isimler mi?..
Evet, herkes bir şeyler söylüyor.
En fazla dedikodu 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Ak Parti teşkilatında dönüyor.
O dedikodulara sonraki yazımda değineceğim…
Biz bugün başkan adaylarından bahsedelim.
Sahadaki en tecrübeli siyasetçi MHP’nin belediye başkan adayı Mehmet Erdemir.
Erdemir’e “kurt siyasetçi” diyorum ve bu nedenle kapalı bir kutu olarak görüyorum.
Çoğunlukla şehir merkezine uzak noktalarda toplantılar düzenleyip seçmenlerden destek istiyor. Erdemir oy isterken bugüne kadar Yozgat’a yapılmayanlardan bahsediyor ve tecrübelerinden yola çıkarak, başkan olduğu takdirde yapacaklarını seçmenlere anlatıyor.
Mevcut belediye başkanı Kazım Arslan’ın siyasi tecrübesi de az değil.
1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Yozgat milletvekili seçilmişti. Sonrasını biliyorsunuz zaten.
Arslan 5 yıldır başkanlığını yaptığı seçmenlere yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken zorlanmıyor.
Bugün Yozgat belediye başkanlığına bağımsız aday olan Arslan’ın destekçileri arasında hatırı sayılır sayıda Ak Partilinin olması normal fakat Arslan’ın MHP’lilerden de destek gördüğünü gözlemliyorum.
Evet, Arslan’ın istifa ettiği Ak Parti’den destekçileri var fakat Arslan’ı destekleyen MHP’lilerden bu desteğinin altında MHP’den Ak Parti’ye geçiş yapan isimlere olan tepkiler olduğunu duydum.
Özetle; Arslan’a destek verenlere baktığımda ağırlıklı olarak, o veya bu nedenle Ak Parti’ye kızanları ve MHP’den Ak Parti’ye geçenlere kızan MHP’lileri görüyorum. Bu nedenle Kazım Arslan’ın ne kadar oy alacağını hesap edemiyoruz.
Ak Parti’nin adayı Celal Köse kuruluşundan bugüne partisinde çeşitli kademelerde görev yapan bir isim. Yıllardır ticaretle uğraşan ve birçok Yozgatlı ile teması olan Köse’ye seçmen ılımlı yaklaşıyor.
Celal Köse’ye eleştiriler çoğunlukla Ak Parti Yozgat teşkilatı ve belediye meclisi aday listesi üzerinden yapılıyor. Eleştirilerin hedefinde Celal Köse olmamasına rağmen Ak Parti Yozgat teşkilatının kendi içinde yaşadığı çekişmelerin, yanlış kararların ve organizasyon hatalarının tamamı Köse’ye zarar veriyor.
Benzer sıkıntıları 24 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti’nin üçüncü sıra milletvekili adayı Sibel Yıldırım da yaşamıştı. 
O günlerde Ankara’ya vekil olarak gideceğine kesin gözüyle bakılan Yıldırım, kendisi dışında cereyan eden parti içi sıkıntıların bedelini sandıkta ödemişti.
Sokağa çıkıp sorsanız, Yozgatlılar çoğunlukla Celal Köse’yi sevdiklerini söylerler.
Aynı şekilde Sibel Yıldırım’ı da sevdiklerini söylerler.
Bilmem anlatabildim mi?..
Millet İttifakının İYİ Partili Belediye Başkan Adayı Metin Özışık, geçtiğimiz gün gazetemize yaptığı ziyaretinde Yozgat Ak Parti milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer’i işaret ederek; “Seçmen Yozgat ile ilgilenmeyen iki isime faturayı kesecek” demişti.
Ak Parti, MHP ve bağımsız Arslan’a bakarak Metin Özışık siyasete yeni adım atmış bir isim fakat Özışık da seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Özışık, 24 Haziran’da Millet İttifakının aldığı oyu korumayı ve 24 Haziran’da Ak Parti ve MHP’ye oy veren fakat şu an kararsız olan seçmenlerin de oylarını almayı hedefliyor. 
Tabi ki Ak Parti’nin Yozgat milletvekilleri üzerinden siyaset yapan tek isim Özışık değil.
Özellikle ev toplantılarında Erdemir ve Arslan da Ak Parti milletvekilleri üzerinden seçmene propaganda yapıyorlar. Haliyle tüm bunlar Ak Parti adayı Celal Köse’yi sıkıntıya sokuyor.
Sadece bu değil; il başkanı ile diyalog kuramayan ve sıkıntılarını anlatmaya çekinen seçmenler de, belediye ve il genel meclisi aday listelerini eleştiren partililer de, emeklilikte yaşa takılanlar ve hatta andımızın kaldırılmasına kızanlar da…
İktidar partisinin adayı olmak bu nedenle daha zordur. Eleştirilen genel politikaların ve yerel tabanda yapılmayanların tüm faturası bir noktada toplanır.
İsimler üzerinden yola çıkacak olursak bugün tüm adaylar Yozgatlının tanıdığı insanlar.
Zaten seçmen “Ben şu adayı sevmiyorum” demiyor. Adayları başka şeyler üzerinden eleştiriyor. İnsanları kararsızlığa sürükleyen nedenler de bunlar işte…
Kararsızların çoğunun bugüne dek bir karara varamamış olmayışları da bu nedenlerden dolayı.
Velhasıl, seçimin sonucunu etkileyecek kadar çok kararsız seçmenimiz var.
Kararsızlar kimi isterse başkan o olacak!
Bu böyle biline!
Sağlıcakla…