YOZGAT İl Emniyet Müdürlüğü, şiddete mağruz kalan veya kalma ihtimali bulunan kadınlara, çocuklara yardım amacıyla oluşturulan 'Kadın Acil Destek Uygulaması' (KADES) tanıtımını yaptı. Yozgat Valisi, İl Emniyet Müdürü, Belediye Başkanının eşleri tarafından yapılan açıklamaların ardından, emniyet görevlileri broşür dağıtıp, uygulama konusunda bilgilendirmede bulundu.

Konu hassas, hassas olduğu kadar da önemli. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet konusunda kendimize mazeret üretmede üzerimize yok. Bu mazeretler toplumun belirli kesimlerinden de onay alınca, şiddet yaşamımızın bir parçası haline geliyor. ''Karşıyım'' demek yetmiyor, uygulamada da karşı olduğumuzu ortaya koymamız gerekiyor.

Tanıtım amaçlı Cumhuriyet Alanı'nda kurulan stant önünde yapılan açıklamayı takip ederken, eğilip, kulağıma ''Uygulama kadınlara, şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu da erkeklere anlatılmalı!'' diye fısıldayan şahısla, döndüm göz göze geldik. ''Şiddeti yapan, şiddete eğilimi olanlar eğitilmediği süre içerisinde verilen cezaların işe yaramadığını görüyoruz. Cezaevine giriyor, çıkıyor yine şiddet uyguluyor'' diye devam etti.

Bakıldığında, cezaevine konulan, uyguladığı şiddet nedeniyle ailesinden, çocuklarından uzakta tutulanlar, eyleminden vazgeçmiyor. Aksine, daha çok kinlendiklerini, daha fazla şiddete yöneldiklerine şahit olmaktayız. Ceza ve cezalandırılmanın yöntemi, uygulaması gözden geçirilmesi gerekir. Zira, cezaya mağruz kalan kendisine bir mazeret buluyor, bunu da kendisi gibi düşünenlerle paylaşıp, daha fazla kinlenmesine neden oluyor. Akabinde, ilk fırsatta eylemini tekrarlıyor.