İl Genel Meclisi Şubat ayı oturumunda komisyon raporlarını görüşerek karara bağladı. Bu kapsamda meclisin dün yapılan oturumunda İl Genel Meclisi Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporu okundu. Bu kapsamda Yozgat Merkez’de ve ilçelerde meydana gelen ailelere yönelik şiddet olayları komisyonun hazırladığı rapor doğrultusunda meclis üyelerine sunuldu. 
Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu raporuna göre il genelinde 394 vaka yaşandığı bildirildi. Yozgat Merkez 264 vaka ile listenin başında yer alırken, Sorgun İlçesi’nde ise 40 adet vaka meydana geldiği belirtildi. Akdağmadeni İlçesi’nde 28, Yerköy’de 21, Boğazlıyan’da 18, Çayıralan’da 6, Yenifakılı’da 1, Sarıkaya’da 5, Şefaatli’de 3, Kadışehri’de 3, Çandır’da 2, Çekerek’te ise 3 adet vaka yaşandığı kaydedildi. 
Yozgat’ta meydana gelen olaylarda en fazla kadınlara yönelik şiddet vakaları yaşandığı ve vakalar karşısında başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere devletin ilgili kurumlarının olaylara müdahale ederek mağdurlara barınma, sığınma, sağlık, güvenlik, koruyucu ve kollayıcı hizmet desteği sağlandığı da ifade edildi.

Editör: TE Bilişim