Yozgat TSO’da bir basın toplantısın düzenleyen TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Sarı, kurul olarak uzun bir süredir alt yapı çalışmalarını yürüttükleri projeleri hızlı bir şekilde aldıkları kararlarla uygulamaya geçireceklerini belirtti.

Hatice Sarı, Yozgat’ta evinde oturarak bir şeyler yapma arzusunda olan girişimci kadınlar ile devlet imkanları veya özel imkanları bulunan işletmeci olmak isteyen başka bireyleri bir araya getirmeyi planladıklarını ifade etti.

TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Sarı,

“İmkanı olup ta fikri, fikri olup ta imkanı olmayan insanları bir araya getirmeyi arzuluyoruz. Hem fikri, hem imkanı olupta cesareti olmayan insanları da cesaretlendirmek amacıyla bazı planlar yapıyoruz. Bu şekilde bir zincir oluşturup çeşitli projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bu şekilde insanların daha cesur olacağını düşündüklerini kaydeden Sarı

“ Yozgat’ın girişimci insanlara ihtiyacı var. Şehrin geri kaldığı noktalar belli. Onun dışında ayrıca birde çeşitli sebeplerle toplumdan dışarıya itilmiş genç arkadaşların meslek derslerini alarak yeniden istihdama kazandırılmasıyla ilgili bir projemiz var bununda alt yapısı hazır durumda. Bu şekilde Yozgat’ın ticari hayatına katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

KINADILAR

Yozgat TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Sarı, tiyatro sanatçısı Melek Baykal’ın Yozgatlı kadınlar ile ilgili yaptığı paylaşımı da kınadıklarını dile getirerek, yapılan açıklamanın talihsiz olduğunu söyledi. Hatice Sarı, “Yozgatlı kadınların kültürsüz veya kıyafetlerinden dolayı aşağılanmasına karşı çıkıyoruz. İnsanların dış görünüşlerinin sınırlandırılmasını kabul etmiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim