Hem Türkiye için, hem de Yozgat için çok önemli bir genel seçim arifesindeyiz.
7 Haziran sonrası yaşananlar malumunuz. Sonrasında yaşananlara daha önceki yazılarımda değinmiştim. Kurulamayan hükümete veya siyasi kavgalara tekrar girecek değilim. Bunları yeterince tartıştığımıza inanıyorum.
Ama altını özellikle çizmek istediğim bir husus var; 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan mesajı siyasi liderlerin anlayamadığını veya inatla anlamak istemediklerini görüyorum.
Şayet seçmenden sandık aracılığıyla gelen mesaj siyasi liderler tarafından doğru anlaşılsaydı veya doğru bir şekilde yorumlansaydı bugün halen 7 Haziran gecesindeki tavır ve tutumlara şahit olmazdık.
Genel siyaset şöyle dursun, biz özümüze Yozgat’a dönelim. Çünkü bizim öncelikli derdimiz Yozgat ve Yozgat’ın geleceği.
Son günlerde Yozgat’ta en çok konuşulanların başında “Mecliste Yozgatlıyı kimler temsil edecek?” sorusu geliyor.
Aslında asıl sorulması gereken soru bu değil. Öncelikle şunları sormamız gerekmez mi; “Seçtiğimiz vekili Ankara’ya ne için göndereceğiz? Hangi aday Yozgat’a ne getirir?”
Daha da önemlisi, bugünkü adaylardan hangisine milletvekilliği mazbatasını aldıktan sonra da ulaşabiliriz? Kime derdimizi anlatabiliriz? Kimin kapısı Yozgatlıya açık olur?
Mazbatayı alıp, o mazbatayı kendisine veren Yozgatlıyı unutan vekillerimiz olmadı mı?
Hani, vekil olduktan sonra Yozgat’ın yollarını bile unutan vekiller!
Şayet o yollar unutulmasaydı, yıllardır onlarca cana mal olan Çerikli-Yozgat karayoluna adam akıllı, bir yenileme yapılır, Ankara’ya gidiş dönüşlerde aklımız yollarda kalmazdı.
Gazeteci olarak, vekillerimize “Ne olacak bu Ankara yolunun hali?” diye sorduğumuzda mazeret değil, hizmet üretilirdi. Ama ne fayda!
Yeni istihdam alanları açılsaydı, Yozgat verdiği göçle birincilik koltuğuna oturmazdı –ki bu durum da Türkiye İstatistik Kurumu’nca tescillendi.
Eğitim sıralamasında plaka numarasıyla yarışan bir il olarak anılmaktan yorulduk artık! 
Yozgat için güzel şeyler kaleme almak istiyorum. Yozgat’ın göç veren değil, göç alan bir il olduğunu, Muş’un Hasköy’ündeki gibi karayollarına sahip olduğunu, eğitim sıralamasında ilk beşte, ilk onda olduğumuzu, işsiz sayısının azaldığını yazmak istiyorum.
İnşallah 1 Kasım seçimleriyle Yozgat’ın makûs talihi değişir.
Bu seçim bir anlamda Yozgat için vicdan muhasebesi olacak.
Yozgat için hayırlısını diliyorum…