PANDEMİ sürecinde sıkıntı yaşayan belediyelere, İller Bankasının sunmuş olduğu düşük faizli krediden yararlanmak isteyen Sorgun Belediyesi geçtiğimiz hafta Başkan M. Erkut Ekinci başkanlığında toplandı. Sorgun Belediyesi tepeden tırnağa -yani belediye başkanı ve meclis üyelerinin tümü-Cumhur İttifaklı. Belediye Meclisi; 14 MHP, 9 Ak Parti 2 BBPli üyeden oluşuyor.
Kredi başvurusuna MHPli üyeler evet derken, Ak Partili ve BBPli üyeler “Faiz haramdır.” gerekçesiyle ret oyu verdiler.
Bu toplantı ve oylama, belediyenin sosyal medya hesabından canlı olarak sunuldu. Diğer gün ise Sözcü gazetesine manşetten haber oldu. Ben özetleyerek geçiyorum çünkü sizlerin de yaşananları takip ettiğinizi düşünüyorum.
Bu meclis toplantısı sonucunda;
Sorgun Belediye Başkanı haklıdır; borçla devraldığı belediyenin, ilçeye hizmet noktasında nakit paraya ihtiyacı vardır. İller Bankasının sunduğu düşük faizli kredinin, corona virüsün ilçeye bırakacağı ekonomik yaraların sarılması, projelerin ve hizmetin devam ettirilmesi için önemi büyüktür. Sorgun Belediye Başkanı aynı zamanda haksızdır, canlı yayınladığı meclis toplantısının haberini yapan gazeteye sonradan veryansın etmiştir. Oysa gazetelerin haber kaynağı olduğunu siyasetçiler bilmelidirler. Haberde toplantıda yaşananlar harici bir şey yazılmamış ise sorun haberin neresindedir? 
Cumhur İttifakının diğer ortağı Ak Partili ve BBPli meclis üyeleri haklıdır, çünkü yerel yönetimlerin işleyiş biçimi demokrasidir. Meclis üyelerinin ret oyu kullanmaları demokratik haktır. “Faiz haramdır.” gerekçesi ile ret oyu kullanan üyeler, aynı zamanda haksızdır. Çünkü faiz, her ne kadar İslami açıdan haram kabul edilse de ekonomik krizle geldiğimiz yaşam şartları, insanlara başka çare bırakmamıştır. Belediyeler de bu ekonomik krizden payını almıştır. Ret oyu vermeniz demokratik haktır ama gerekçeniz samimi değildir. Devletimiz faiz haramsa neden kredi imkânı sunmuştur? 
Sorgun Belediyesinin meclis toplantısını haber yapan Sözcü gazetesi haklıdır. Haberin ili/ilçesi önemli değildir, nerede yaşandığı, partisi önemli değildir. Çünkü gazeteler haber yapmak için vardır.
Sözcü gazetesinin haber yapmasına kızanlar haklıdır, inandığı doğrultuda yayın yapan bir gazeteye manşet olmamışlardır. Aynı kişiler aynı zamanda haksızdır. Çünkü onlara göre sorun gazeteye manşet olmak değil, istedikleri gazetede manşet olamamaktır.
31 Mart yerel seçimlerini hatırlayacak olursak; Ak Parti ve MHP, Yozgat ve ilçelerinde ittifak kurmadan seçime girmişlerdi.
İttifak özde olmayınca sözde mi kaldı?
***

Babalar Günü Kutlu Olsun.

Bütün hislerim yok olmuş gibi. Hissettiğim tek şey; bedenimde bir ateşin kıvılcımlandığı ve kalbimde koca bir yangına dönüştüğü. “Bugün hiç bitmesin, yarın hiç olmasın.” sesleri alevin çatırtısında.
Bugün Cumartesi, yarın babalar günü.
Babasız ilk babalar günüm.
Baba diye sesleneceğim, güvenle yaslanabileceğim bir çınarım yok. Önce pamuk ellerinden, doyamayıp yanaklarından öpeceğim babam yok.
Sevgili dostlarım, 21 Haziran Pazar günü bir kaçış ikliminde olacağım. Yağmur yağar da ıslanır mıyım, çıkan fırtınada mı kaybolurum, kar yağar da donar mıyım? Bilmiyorum.
Bildiğim tek şey, çok üşüyeceğim.
Titreyen bedenimden titrek bir ses çıkacak: “Babalar günü kutlu olsun.”