Hiçbir olumlu iş yapmaz, sadece arada sırada kınama yapar… Yapmış olduğu kınamaları da hiç kimse kaile almaz. İslam İşbirliği Teşkilatı 1969 yılında kurulmuş olmasına rağmen, bugüne kadar belirli bir etkinliği olmamıştır. Ne yazık ki, Dünyada en ucuz kan Müslüman kanıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı şapkasını askılığa değil de masanın üstüne koyup, “Ey şapka şu sorulara cevap ver..!” derler mi? Savaşlar, kavgalar, gözyaşı, geri kalmışlık, silah sanayinin at oynattığı, parçala yönet, birbirlerine destek olmamak, birbirlerinin gözünü oymak neden Müslüman coğrafyasında boy göstermektedir? Eminim ki şapka dile gelip, “Sizlerde bu kafa varken sizler daha çok sürünmeye müstehaksınız, birliğiniz yok, dayanışmanız yok, bazılarınız petrol, doğalgaz deryasında yüzer, bazılarınız yiyecek ekmeğe muhtaçsınız. Sizler kendinize gelmezseniz sonunuz hüsrandır…”
Arakan’da ki vahşet sadece bir örnektir, hiç mi ibret almıyorsunuz? Aslında şapka o kadar çok konuşacak da! biz burada nokta koyalım…
…Ve de biz ilave etmeye devam edelim. Önüne gelen müslüman devletlerini tokatlamaktadır. Gerek siyasi ve gerekse ekonomik yönden ümüğünü sıkmaktadır. Bu kader midir, Müslüman devletlerin beceriksizliği midir?
Soru üstüne soru amma sorular sorunları halledecek gibi değil…