Spor Toto Üçüncü Ligi Üçüncü Gurup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor bu hafta sonu ligin ilk devresinin son maçını deplasmanda Belediye Vanspor’a karşı oynayacak.
Sezona şampiyonluk, olmazsa en kötü ihtimalle Play-Off oynama ümidiyle başlayan Yimpaş Yozgatspor ligin ilk devresinin son haftası gelmesine karşılık sezon başındaki hedefinden çok uzak bir görüntü çizdi. Kendi saha ve seyircisi önünde ligin dibine demir atmış olan Kocaelispor’u en azından yenerek hem taraftarları ile aralarındaki buzları eritmek hem de son haftaya moralli girmek için Kocaelispor karşısına çıkan kırmızı siyahlı ekip, bu müsabakada da istediğini alamadı. Zayıf rakibi karşısında kötü bir oyun ortaya koyan Yimpaş Yozgatspor, taraftarlarından da bu maça büyük tepki topladı.
Sezon başından buyana bu takımın her zaman iyi bir takım olduğunu savunmama karşılık ligin son sırasında bulunan ve ligde sadece 2 galibiyet alarak 6 puan toplayabilen Kocaelispor karşısında bu takımın ortaya koyduğu oyun herkes gibi beni de büyük hayal kırıklığına uğrattı. Sanki ruhunu kaybetmiş bir oyun sergileyen kırmızı siyahlı ekip ligin ilk yarısının son maçı olan Belediye Vanspor müsabakası öncesinde de umut vermedi.
Kocaelispor maçından gösterilen kötü performans ve alınan mağlubiyet bu takımı küme düşme potasına sokarken teknik direktör Şenol Kaba’yı koltuğundan etti. Geçtiğimiz sezon Yimpaş Yozgatspor’u kümede bırakmak için takımın başına getirilen ve bunu başaran Şenol Kaba ile sezon başında ligi zirvede bitirebilmek adına bir takım kurması istenmiş birkaç oyuncu dışında Şenol Kaba’nın istediği oyuncular kadroya dahil edilmişti. Ancak Şenol Kaba’nın isteği doğrultusunda takıma katılan ve bu oyunculara güvenen Şenol Kaba’nın takımdaki sonunu da yine bu oyuncular hazırladı. Bir önceki sezonda takımında çok iyi performans gösteren bu oyuncular Yimpaş Yozgatspor forması altında aynı performansı gösteremeyip bir çok ta bireysel hatalar yapınca takımın bu noktaya gelmesinde önemli rol oynadılar. Şenol hocanın güvendiği bu oyuncular gösterdiği bu performans sonrasında hocalarının sonunu hazırlayarak takımın başından gitmesine neden oldular.
Şuanda kırmızı siyahlı ekibi Belediye Vanspor müsabakasına yardımcı antrenörler Bülent Çalık ve Ahmet Aygün hazırlıyor. Yeni bir teknik adam gelene kadar Çalık ve Aygün takımın başında olacak.
Kırmızı siyahlı ekipte hafta başından buyana yoğun bir teknik direktör arayışı var. Birçok isimle görüşüldü bu görüşülen isimlerden öğrenebildiğim kadarıyla Faik Demir ve Tarık Daşgün isimleri ön plana çıkıyor. Yarına kadar hangi teknik adamın geleceği büyük ihtimalle kesinleşecek. Yimpaş Yozgatspor transfer komitesi bu iki isimden birinin olmaması durumunda alternatif isimlerle de görüşmelerini sürdürüyor.
Umuyorum yeni teknik direktör kim olursa olsun bu takıma katkı sağlar ve yeni yapılacak olan takviyelerle de, o özlenen, beklenen Yimpaş Yozgatspor’u sahada görürüz diye ümit ediyorum. İnşallah ümitlerim boşa çıkmaz.