‘Bozok Üniversitesi Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali’ etkinliği Cem Davran ve Erkan Can gibi usta oyuncuların rol aldığı ‘Alevli Günler’ adlı oyunun sahnelenmesiyle başladı. Oyunun sahnelendiği salon doldu, seyircilerin bir bölümü ayakta ve merdivenlerde oyunu izlerken, bir bölümü de yer bulamadığı için kapıdan dönmek zorunda kaldı. 

Bozok Üniversitesi tarafından organize edilen festival kapsamında sahnelenen ve büyük beğeni toplayan oyun, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Bozok Üniversitesinin 10’uncu kuruluş yılı nedeniyle organize edilen etkinliğin Yozgat’ta ilk kez bu kadar geniş kapsamlı gerçekleştirildiği belirtildi. Cem Davran, Erkan Can, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Selin Yeninci ve Aytek Önal'ın rol aldığı 'Alevli Günler' adlı tiyatro oyunu sonrasında, izleyiciler sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirmek üzere kuyruğa girdi. Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özkese, oyuncuları tebrik edip, ‘Teşekkür’ etti, plaket verdi.
Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun Genel Sanat Yönetmenliğini Soner Tumgan, akademik danışmanlığını da Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Araş. Gör. Erdem Gülümser üstleniyor. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey,

‘’Bozok Üniversitesi’ni akademik ve bilimsel alanda çalışmalarla öne çıkarırken aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda da gözde üniversiteler arasına sokmak istiyoruz. Bu iki parça aslında üniversitelerin olmazsa olmazı diyebiliriz. Bunun için tüm üniversiteleri davet ettiğimiz, bir çoğunun Yozgat’a gelerek oyunlar sahneleyeceği Tiyatro Festivali’ni önemsiyoruz.

İnanıyorum ki üniversitemizin adını her alanda doğru adımlarla tanıtırken sanat alanında da tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Bozok Üniversitesi sosyal, kültürel ve sanatsal alanda bu organizasyonla tartıya çıkmış olurken aynı zamanda gelecek öğrenci gruplarının da beğenisini kazanması durumunda imajımıza büyük katkı sağlayacak’’ diyerek, etkinliğin Yozgat’ın tanıtımı açısından önemine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim