Yozgat’ın yetiştirdiği usta gazetecilerden Sözcü Gazetesi Köşe Yazarı, Gazeteci Saygı Öztürk’ün Kod Adı Mürted isimli kitabı, kitap severlerle buluştu. Tanıklar, ifadeler ve belgeler ışığında 15 Temmuz’u anlatan kitap, şimdiden çok konuşulmaya başladı. 
Şuana kadar ‘Madalyalı Mahkum’, ‘Kasadaki Dosyalar’,  ‘Okyanus Ötesindeki Vaiz’, ‘Belgelerle Ergenekon’ gibi ülke gündemini sarsan 19 kitabı kaleme alan usta gazetecinin, son kitabı 15 Temmuz’un karanlık gecesine ışık tutacak türden. 
"HAİNLERİ UNUTMA!"

Öztürk, kitabının arka kapağında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olarak kabul edilen Akıncı Üssü'nün eski adı Mürted'di. Osmanlı padişahlarından Yıldırım Bayezid ile Timur'un ordusu burada karşı karşıya gelmişti. Başlangıçta Yıldırım Bayezid'in yanında olan bazı komutanlar saf değiştirmiş ve bu da savaşın kaderini belirlemişti. Bayezid kendisini yarı yolda bırakan komutanlar için "mürted" demişti. Bunun anlamı açıktı: "Hainleri unutma!"
Aradan yüzyıllar geçtikten sonra aynı yerde başka bir ihanet yaşanıyordu. FETÖ'cü darbe girişimcileri, esir aldıkları Genelkurmay Başkanı'nı ve diğer komutanları burada alıkoydular. Planlarını burada hayata geçirdiler. Ve Türkiye tarihinin en kanlı gecelerinden birine imza attılar...” 
Araştırmacı gazeteciliğin önde gelen isimlerinden Saygı Öztürk bu kitapta o ihanet gecesi yaşananları ve sonrasını, tartışma yaratacak tanıklıklar, ifadeler ve belgeler ışığında yeniden değerlendiriyor. 

Editör: TE Bilişim