Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi ve gazetemiz köşe yazarlarından Saygı Öztürk’ün yeni kitabı “Kırmızı Klasör” raflardaki yerini aldı. Satış rekorları kıran önceki kitaplarında olduğu gibi usta gazeteci son kitabında da çok konuşulan olayların perde arkasını, bilinmeyenlerini anlattı.

Saygı Öztürk bu kitapta Türkiye’yi derinden sarsan önemli olayları ele alıyor. Yakın tarihimize damga vurmuş olaylardan kozmik odanın aranmasını ve buradaki çok gizli belgelere el konulmasını araştıran Saygı Öztürk, Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla askerlerin nasıl gözaltına alındığını, hangi gerekçelerle Genelkurmay’ın kozmik odasına girildiğini ve nihayetinde ispatlanamayan iddialardan nasıl vazgeçildiğini anlatıyor.

Öztürk, uçak kaçıran terör örgütü mensubunun nasıl ikna edildiğinden Abdullah Öcalan’ın yargılanmasına, terörü destekleyen ülkelerden itirafçılara kadar Türkiye’nin terörle sınavının pek çok yönünü de masaya yatırıyor.

Usta gazeteci her zamanki gibi, araştırıyor, soruyor ve cevap arıyor:
“Bülent Arınç’a suikast iddiası nasıl ortaya atıldı? Kozmik odanın sırları neydi? Hangi belgeleri, kim savcıya teslim etti? Abdullah Öcalan’a suikast hazırlığı nasıl yapıldı? Hava korsanıyla hangi pazarlık yapıldı? İtirafçılar, cezaevinde neler anlattı? Terörle mücadele edenler, müzakere edenlerin nasıl hedefi oldu? İstihbarat Dairesi Başkanı neler anlattı? PKK istediklerini aşama aşama nasıl yaptırıyor?.”

Editör: TE Bilişim