Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde uzun yıllar serbest hekim olarak çalışan Yozgat Türk Ocağı ve Aşk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şair-Yazar Mütefekkir Dr. Mehmet Güneş edebiyat alanında yaptığı çalışmaya bir yenisini daha ekledi. Daha önce ‘Hac ve Dua’, ‘Mukaddes Yolculuk Medine-i Münevvere’ ve ‘Gün Akşama Yaslanmadan’ adlı eserleri kaleme alan Mehmet Güneş son olarak “Mukaddes Yolculuk Mekke-i Mükerreme “ adlı eseriyle okuyucuların karşısına çıktı. 
Mukaddes belde Mekke’yi anlatan ve inceleme-araştırma türünde olan eser Diyanet Yayınları tarafından yayımlandı. Hac ibadetinin ana mekanlarından olan Mekke Şehri’nin tarihi, kültürü, yapıları, çevresi ve bu mukaddes beldede ecdadımızın yaptığı hizmetleri kapsamlı bir şekilde ele alan eser yazarın geniş çaplı bir araştırma ve incelemesi sonucu toplanan bilgiler doğrultusunda neşredilme özelliği taşıyor. Yazarın büyük titizlikle hazırladığı bu eseri ayrıca ülkemizde bu alanda yayımlanan ilk ve kapsamlı bir kitaptır. İki ciltten meydana gelen ‘Mukaddes Yolculuk Mekke-i Mükerreme’ İslam tarihinden kesitler verilip Hac ve Umre İbadetlerinin bütün safhası ve aklınıza gelen, gelmeyen bütün kutsal mekânların etraflıca anlatılıp hatıralarla ve resimlerle de desteklendiği bir eser. 
Mütefekkir Şair-Yazar Dr. Mehmet Güneş eserinin arka kapağında okuyucuya hem eserle ilgili bilgiler veriyor hem de şöyle sesleniyor  “Mübarek ecdadımız, “Mukaddes Yolculuk” için yapılması gerekenleri çok çarpıcı bir cümle ile ortaya koymuş ve “Önce Tekke sonra Mekke!” demiştir. Ecdadımız bunu derken; ‘Bu yolculuğa çıkmadan önce; Kutsal Topraklar’da yapılması gereken ibadetler ve takip edilmesi gereken adap Müslüman’a yaraşır bir irfanla öğrenilmeli, Haremeyn hakkında gerekli bilgiler edinilmeli, manevi hazırlıklar tefekkür ve takva ikliminde tamamlanmalı. Muhabbet-i Resulullah’tan Muhabbetullah’a giden aşk çağlayanında ruh kıvama getirilmeli, gönül hanesi mamur edilmeli ve ondan sonra bu “Mübarek Sefer” için yola çıkılmalıdır.’ İkazını çok veciz bir biçimde ifade etmiştir. İşte elinizdeki bu kitap; böylesi bir ruh kıvamını yakalamanın ilk adımı olan “İrfani bilgi”ye sahip olabilmek, Kutsal Topraklar’daki mukaddes mekânları, buraları şereflendiren muazzez hayatları ve mübarek hatıraları tafsilatlı bir biçimde tanıtabilmek gayesiyle kaleme alınmıştır.”

Editör: TE Bilişim