Yozgat Türk Ocağı ve Aşk Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Şair-Yazar Mütefekkir Dr. Mehmet Güneş, edebiyat alanında yaptığı çalışmaya bir yenisini daha ekledi.

Daha önce “Hac ve Dua, “Mukaddes Yolculuk Medine-i Münevvere’, ‘Gün Akşama Yaslanmadan’ ve ‘Mukaddes Yolculuk Mekke-i Mükerreme’ adlı eserlerini yayınlayan Güneş, son kitabı “Gittikçe Artan Yalnızlığımız” ı yayınladı. Mümtaz şahsiyetlerin biyografilerinin sunulduğu kitapta Güneş, Yozgatlı Şeyhzade Ahmet Efendi’ye de yer verdi. Hece Yayınları’ndan yayımlanan eserin açıklama kısmında şu ifadeler yer alıyor

“Kültür dünyamızı renklendiren kişiler/kişilikler vardır. Onlar, bulundukları çevreyi etkiledikleri gibi, temsil güçleriyle de yer aldıkları çevrenin değerlerini yansıtırlar. Bu yüzden onların varlığı, kültürel değerlerin daha bir sahiplenilmesini hazırlar. Güçlü kişilikleriyle onlar, hem temsil ettikleri çevrenin değerlerini bilince çıkarmasını sağlar hem de temsil yetenekleriyle sembolik bir değer de kazanırlar. Gittikçe Artan Yalnızlığımız’da kültürel değerleri bilince çıkaran ve böylece sembolleşen on önemli kişiliğin biyografilerini okuyacaksınız. Her biri; düşünce, duygu, tavır ve yaşayışıyla kültür dünyamızı renklendiren ve bulundukları alanda örnek olarak belirginleşen kişilikler, Dr. Mehmet Güneş’in içten ve içeriden bakışıyla değerlendirilip yorumlanıyor. Sonsuzluğa göçmüş olan on farklı kişilik, bir bakıma, yeniden söz alıyor. Kendi metinlerine yoğun göndermelerle değerlendirilen her bir isim, bir portre olarak da beliriyor. Böylece her birinin biyografisi biçimlenirken mesajı da güncellenmiş oluyor. 
Bu kitap, her birinin kaybıyla Gittikçe Artan Yalnızlığımız’ı hayatlarının ve düşüncelerinin hatırlatılmasıyla telafi etmeye çalışan bir niyetin ürünüdür. Kitapta, kişilikleriyle içinde bulundukları çevreyi derinden etkileyen ve kültür dünyamızda ilgi gören şu isimlerin biyografileri yer almaktadır: Ahmet Şevki Ergin, Dündar Taşer, Erol Güngör, Necip Fazıl Kısakürek, Osman Yüksel Serdengeçti, Seyyid Ahmet Arvâsî, Gâlip Erdem, Muhsin Yazıcıoğlu, Abdurrahim Karakoç ve Nevzat Kösoğlu”.
Editör: TE Bilişim