Yozgat’ın yetiştirdiği yeni ve genç yazarlardan Gazi Yazıtaş, kaleme aldığı romanı ile ilk eserini vererek bu isimler arasına dahil oldu.

Yozgat'ın genç kalemlerinden Gazi Yazıtaş, kaleme aldığı ilk romanı ile okurlarına yaşanmış bir hikâyeyi anlatıyor.

'Bir Gül Ocağı' adını taşıyan ilk romanını Haziran ayında okuyucular ile buluşturan Yazıtaş, 5 bin adet birinci baskının tükenmesiyle kitabının ikinci baskısını gerçekleştiriyor. Yaşanmış ve gerçek hikâyelerden yola çıkarak kaleme aldığı romanının genç okur kitlesi tarafından ilgi gördüğünü dile getiren Yazıtaş, 
 “Bir Gül Ocağı'nın devamı niteliği taşıyan ikinci kitabımı da şu an kaleme almaktayım. İkinci kitabımı da yakın zamanda çıkarmayı düşünüyorum. Bir Gül Ocağı'nın devamı niteliğinde olacak olan bu kitabımda şiirlere ve kısa denemelere de yer veriyorum" dedi.
USTA KALEMLER DESTEK VERDİ
Yozgatlı genç yazar Gazi Yazıtaş, ‘Bir Gül Ocağı’ adını taşıyan eserini hazırlarken, yine Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu ödüllü kıymetli edebiyatçılardan Mustafa Çiftçi ve Siyami Yozgat’tan da destek aldığını söyledi. 
Gazi Yazıtaş,

"Şu an 15 serilik bir çocuk hikâyeleri çalışması yapıyoruz. Kendi çocukluğumdan hikayelerin bulunduğu bu seride küçük okuyucularımıza hitap edeceğiz" dedi. 
Yazmaya başladıktan sonra edebiyat alanında Yozgatlı birçok tanınmış isimle tanışma fırsatı bulduğunu dile getiren Yazıtaş, şöyle konuştu;" Yozgat'ın yetiştirdiği yazarlarla tanışma fırsatını elde ettim. Bu sektöre girdikten sonra kendimi de geliştirme fırsatı buldum. Yazmak yaşantımda önemli etkiler bıraktı. Daha önceleri yazdıklarımı yalnızca yakın çevreme okutup görüşlerini alıyordum. Beni cesaretlendiren yine yakın çevrem oldu. Yazmaya, kendimi ve hikâyelerimi anlatmaya devam edeceğim."
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim