Yozgatlı genç bir yazar olan Mustafa Çiftçi, ‘Bozkırda Altmışaltı’ kitabıyla, Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Hikaye Kitabı Ödülü’nü kazandı. 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin geçtiğimiz hafta açıklanan değerlendirmesinde Hikaye dalında ödüle layık görülen Çiftçi; “Öncelikle benim sesimi duyan, hikayemi ödüle layık bulan Türkiye Yazarlar Birliği’ne şükranlarımı sunuyorum. Ve bu güne kadar her adımımda ban destek olan ruhum gibi sevdiğim  Babam Celal Bey, Annem Leyla Hanım ve kardeşim, yoldaşım Hüseyine, çekirdek ailem Songül Hanım, oğlum Ahmet Celal ve Kızım Mehri Leyla’ya müteşekkirim. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Hikayelerini samimi bir üslup ile İç Anadolu coğrafyası özelinde tüm Anadolu insanını başarılı bir şekilde anlatan Çiftçi, şöyle konuştu: 

“Buranın insanı görünmez gibidir. Uçaklar sadece düşünce haber olurmuş ya. Bu coğrafya da sadece felaket olunca haber oluyor. Öyle olmasın. Burada etiyle, kanıyla, canıyla her şeyden önce ruhuyla yaşayıp giden, ömür süren insanlar var. Derdim, ahım, türküm bu insanları, yine bizim insanımıza, Türkiye’ye anlatmak. Bir de umudum ve duam var. Ayağım bu coğrafyada sabit. Bakışım, ufkum olabildiğince açık olsun isterim.”

Son yıllarda hem edebiyatta hem de sinemada taşraya doğru bir yönelişin olduğuna dikkat çeken Çiftçi, “Evet, bir rüzgar var. Umudum rüzgarın bereketli olması, felaket değil rahmet bulutları sürükleyip getirmesi. Bekleyip göreceğiz. Bu rüzgar yukarıdan bakan, anlamak yerine tanımlayan, merak etmek yerine sorgulayan bir rüzgar olmaz inşallah” dedi.
“Yozgat benim için sadece yaşadığım yer değil. Baba ocağım, ana yurdum, beşiğim, mezarım” diyen Mustafa Çiftçi; “Böyle olunca, böyle bakınca bilerek, isteyerek ve severek kaldığım memleketim benim için oldukça önemlidir tabi. Bir de uzun yıllardan sonra Yozgat’a böyle bir ödül getirmiş olmak da benim için ayrıca onur verici bir durum” ifadelerine yer verdi. 

TYB’NİN 2014 ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

Hemşerimiz Mustafa Çiftçi’nin En İyi Hikaye Kitabı ödülüne layık görülen, Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) “2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklandı. 

TYB ödülüne layık görülen 2014 yılı yazar fikir adamı ve sanatçılarından bazıları şöyle:

“Hikâye, Mustafa Çiftçi, Bozkırda Altmışaltı, Şiir, Ahmet Murat, Kalbin Kararı, Roman, Tayfun Pirselimoğlu, Kerr, Deneme, Hüseyin Akın, Hu Dönüşü, Fikir, Necmettin Tozlu, Eğitimden Felsefeye, 3 cilt, Araştırma, Mustafa Çevik, Mevlana’da Aşk ve Varoluş, İnceleme, İbrahim Tüzer, Ahmet Mithat Anlatılarında Kimlik İnşası ve Modernizm, Edebi Tenkit, Alphan Akgül, Anlamın Sesi: Yahya Kemal Beyatlı’nın Şiir Estetiği, Dil, Nurettin Albayrak, Gönül Çalab’ın Tahtı-Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü, Gezi, Mehmet Kurtoğlu, Eski Dünyaya Seyehat, Basın Fikir, Akif Emre, (Yeni Şafak), TV Belgesel Ahmet Yeşiltepe, Zaman Yolcusu, Sinema, Burak Arlıel, Kırımlı, Basın Fikir, Akif Emre, (Yeni Şafak), Üstün hizmet, Ata Terzibaşı (Kerkük), Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay.”

Editör: TE Bilişim