Aslen Sarıkaya İlçesi Azabbaşlı Köylü olan, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çalışan İbrahim Yazar’ın ‘Bardaktan çaylar, Radyodan türküler’ ismini verdiği kitabı farklı üslubu ile dikkat çekiyor. 
Bardaktan Çaylar Radyodan Türküler kitabının hikayecilikte ustalık isteyen bir tarz olan “kısa hikayeciliğin” insanların kalbine dokunan ve aynı zamanda da düşündüren yeni bir versiyonu olduğunu söyleyen İbrahim Yazar, öykülerin okurken gülümseten, gülümserken eskilere götüren bilgi ve gündelik hayatın harmanından oluşan naif öykülerden oluştuğunu söyledi. 
Bir durumu anlatmak ustalık ister. Hele ki anlatmak istediğinizi tadıyla kısaca anlatmak daha büyük bir ustalık ister. Alman Edebiyatı’nda “Kurzgeschichte” yani “Kısa Hikaye” olarak bilinen tarzı, Alman Dili ve Edebiyatı mezunu olan İbrahim Yazar da öykülerinde deniyor. 
İlk kitabı olan “Bardaktan Çaylar Radyodan Türküler”de yazar, analitik düşüncelerini usta bir dille naif öykülere dönüştürüyor. 
Teknolojiden, mimariye, köy hayatından şehrin keşmekeşine kadar her konuya değinen yazar, öyküleri ile okuyucularına keyifli anlar vaat ediyor. Okuyucunun, olay örgüsünün başından, sonunu kestirerek değil de düşünerek, duyarak, olayın bizzat içine girerek öyküyü okumasını keyif almasını sağlıyor. Günlük koşuşturma içinde okumaya fazla zaman ayıramayan farklı kesimlerden modern insanı çarpıcı öyküleriyle okumaya yönlendirecek eser, okuduğunuzda yüzünüzde hoş bir gülümseme bırakıyor. Ceren Yayınları’ndan çıkan kitap İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm kitapçılarda bulunabilir.
İBRAHİM YAZAR KİMDİR?
Özgeçmiş: 

1962 yılında Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Azabbaşlı köyünde doğan yazar Gazi Üniversitesi Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı’nda lisans ve yüksek lisansını tamamlamıştır. Zürih ve Viyana’da Kültür ve Tanıtma Ataşeliği görevlerinde bulunan İbrahim YAZAR halen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çalışmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır. 
Yazara ulaşmak için: [email protected]  e-posta adresini kullanabilirsiniz.
Editör: TE Bilişim